Χαμός!! Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ζητήσει τη σύλληψη Νετανιάχου και του ηγέτη της Χαμάς

Εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη με φόντο τους «Αγίους Τόπους».

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο CNN ο ίδιος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου, Καρίμ Καν.

Ο Χαν είπε ότι το ΔΠΔ θα εκδώσει επίσης εντάλματα για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant, καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς – τον Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, τον αρχηγό των Ταξιαρχιών Al Qassem και πιο γνωστό ως Mohammed Deif, και τον Ismail Haniyeh, της Χαμάς.

Οι κατηγορίες εναντίον των πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ θα περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, την πρόκληση πείνας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τη σκόπιμη στόχευση αμάχων σε συγκρούσεις».

Τα εντάλματα κατά των Ισραηλινών πολιτικών σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το ΔΠΔ στοχεύει τον κορυφαίο ηγέτη ενός στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θυμίζουμε πως προ μηνών το ΔΠΔ είχε εκδώσει παρόμοιο ένταλμα σύλληψης και για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί