Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «καταστροφή» για τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης, υποστήριξε ο Αρνό Ρουσό, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικές εφημερίδες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, ενώ χορήγησε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Γεωργία.
«Με φόντο τον πόλεμο, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουμε τη γνώμη μας για αυτό το θέμα, γιατί αμέσως θα μας κατηγορήσουν ότι δεν στηρίζουμε την Ουκρανία. Όμως αν δούμε τα πράγματα μόνο από αγροτική σκοπιά, η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν καταστροφή για την ευρωπαϊκή γεωργία», είπε ο Ρουσό στις εφημερίδες του ομίλου Ebra.
Η ουκρανική γεωργία «δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι αντιστοιχεί «στο 1/4 της ευρωπαϊκής, κυρίως όσον αφορά την πτηνοτροφία και τις αροτραίες καλλιέργειες, με περιβαλλοντικούς κανόνες και πρότυπα παραγωγής πολύ κάτω από τα δικά μας».
Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Μαρκ Φεσνό θα μεταβεί στην Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο, προσκεκλημένος του Ουκρανού ομολόγου του, Μίκολα Σόλσκι.
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, με την επίσκεψη αυτή θα του δοθεί η ευκαιρία να επαναλάβει τη στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία στον αγροτικό τομέα, ενώ θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών και θα συζητηθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
(απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς









