• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμό στη Γαλλία έχουν προκαλέσει τα σχόλια κατά της «Μις Γαλλία» – «Βροχή» οι μηνύσεις για ρατσιστικη συμπεριφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμό στη Γαλλία έχουν προκαλέσει τα σχόλια κατά της «Μις Γαλλία» – «Βροχή» οι μηνύσεις για ρατσιστικη συμπεριφορά (ΒΙΝΤΕΟ)

france
Την οργή της κοινότητας των Γαλλο-αφρικανών έχουν προκαλέσει οι ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται η Μις Γαλλία 2020.

Η Κλεμάνς Μποτινό κέρδισε τον τίτλο «Μις Γαλλία 2020» στα μέσα του Δεκέμβρη και έχει καταγωγή από την Γουαδελούπη.

Αρκετοί ωστόσο δεν… ενθουσιάστηκαν από τη νίκη της και άρχισαν στο διαδίκτυο να βρίζουν και να κάνουν ρατσιστικά σχόλια κατά της νικήτριας.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του του συμβουλίου των γαλλο-αφρικανικών οργανώσεων (CRAN), το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση για τις ρατσιστικές δηλώσεις που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την εκλογή της Μις Γαλλία 2020.

Η αντιρατσιστική οργάνωση γνωστοποίησε με ένα δελτίο τύπου ότι κατέθεσε τη μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού.

«Καταθέτουμε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γκισλέν Βεντέ.

Από την εκλογή της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Twitter. Η οργάνωση CRAN κατήγγειλε επίσης τα πολυάριθμα tweets τη βραδιά του διαγωνισμού εναντίον της Μις Ιλ ντε Φρανς, Εβλίν ντε Λαρισοντί, που κατάγεται από τη νήσο Ρεϊνιόν.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτές οι δηλώσεις, είναι απαράδεκτες» είπε ο Βεντέ και συνέχισε: «Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ούτε την κυβέρνηση, ούτε καν τη Μαρλέν Σιαπά (υφυπουργός που είναι επιφορτισμένη με τη μάχη εναντίον των διακρίσεων), η οποία είναι συνήθως η πρώτη που βρίσκεται στις επάλξεις».

(iefimerida – φωτο:pexels)