Η αύξηση των τιμών των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ιταλία, τον Ιούλιο σημείωσε νέο εντυπωσιακό ρεκόρ. Πρόκειται, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, για την μεγαλύτερη εκτίναξη των τιμών των τελευταίων τριάντα οκτώ ετών.
Τον Ιούλιο τα κύρια προϊόντα διατροφής και οικιακής χρήσης αυξήθηκαν κατά 9,1%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους είναι πιθανό να διαμορφωθεί στο 6,7%.
Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα η αύξηση των τιμών της ενέργειας άγγιξε το 42,9%, ενώ τον Ιούνιο, πάντα σε ετήσια βάση, ήταν 48,7%.
Κάτι που οδήγησε σε μικρή συγκράτηση του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιούλιο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διαμορφωθεί στο 7,9%.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλάτσι: Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κάνναβης μέσα σε σπίτι- Έγιναν 3 συλλήψεις
- “Spirit Island”: Το εκπληκτικό καναδικό νησί που μπορείτε να δείτε αλλά όχι να αγγίξετε – Γιατί το θεωρούν “ιερό”
- Σ. Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα δημόσιο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης που προσφέρει επιλογές και προοπτική
- Μπουρτζ Χαλίφα: Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο φωταγωγήθηκε για ινδικό φεστιβάλ και έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό, vid
- Αντίστροφη μέτρηση για τις Ωριωνίδες 2025: Πότε μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή «βροχή» πεφταστεριών
- Ήρεμη η κατάσταση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ
- Θα ζουν ανάμεσά μας! Τι ειπώθηκε που πρέπει όλοι να προσέξουν
- Απίστευτή φάρσα έκλεισε δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο – 50 ρομποταξί προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος
- ΕΛΑΣ: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, vid
- Ο Τραμπ δεν πιστεύει πως η Ουκρανία θα κερδίσει την σύγκρουση με την Ρωσία