Η αύξηση των τιμών των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ιταλία, τον Ιούλιο σημείωσε νέο εντυπωσιακό ρεκόρ. Πρόκειται, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, για την μεγαλύτερη εκτίναξη των τιμών των τελευταίων τριάντα οκτώ ετών.
Τον Ιούλιο τα κύρια προϊόντα διατροφής και οικιακής χρήσης αυξήθηκαν κατά 9,1%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους είναι πιθανό να διαμορφωθεί στο 6,7%.
Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα η αύξηση των τιμών της ενέργειας άγγιξε το 42,9%, ενώ τον Ιούνιο, πάντα σε ετήσια βάση, ήταν 48,7%.
Κάτι που οδήγησε σε μικρή συγκράτηση του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιούλιο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διαμορφωθεί στο 7,9%.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο