• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Αυτός είναι ο Αρχηγός των Τζιχαντιστών»: Αφίσα στις ΗΠΑ προκαλεί οργή στην…Άγκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτός είναι ο Αρχηγός των Τζιχαντιστών»: Αφίσα στις ΗΠΑ προκαλεί οργή στην…Άγκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς, μια αφίσα, κρεμασμένη σε φορτηγό στις ΗΠΑ, η οποία από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη μεταξύ των άλλων και ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, εμφανίζεται ως διπλωμάτης που τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, στη χώρα του φέρεται…διαφορετικά.

Έτσι, κάποιοι, έφτιαξαν μια αφίσα που λέει…την αλήθεια για τον Τούρκο πρόεδρο. Βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα φορτηγό και γράφει πως ο Ενρτογάν αποτελεί τον νούμερο 1 διώκτη δημοσιογράφων στο κόσμο.


Αναφέρει , ότι 177 δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή, 167 είναι αυτοεξόριστοι και 34 ξένοι δημοσιογράφοι έχουν γίνει στόχοι δολοφονίας.

Επίσης συνεχίζει αναγράφοντας πως χιλιάδες δημοσιογράφοι έχουν χάσει την δουλειά τους, εκατοντάδες ΜΜΕ έχουν κλείσει μεταξύ των οποίων 63 εφημερίδες, 34 τηλεοπτικοί σταθμοί, 33 ραδιοφωνικοί σταθμοί, 29 εκδοτικοί οίκοι, 20 περιοδικά και 6 ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η εν λόγω αφίσα που αποτελεί την…έμπνευση αυτοεξόριστων Τούρκων δημοσιογράφων αναφέρει επίσης, πως ο Ερντογάν είναι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών ενώ τον αποκαλεί και «δικτάτορα».

(φώτο: Eurokinsssi)