Αυτόν ετοιμάζουν για επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ: Θα πολεμήσει Πούτιν/Τραμπ

Έχει φροντίσει να δώσει τα διαπιστευτήριά του...

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 2010, Μαρκ Ρούτε, είναι πλέον ο επικρατέστερος «διάδοχος» του Γενς Στόλτενμπεργκ στην ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Μετά και την απόσυρση του Ρουμάνου υποψηφίου, τα πράγματα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει για τη Συμμαχία.

Δυτικά πρακτορεία ειδήσεων «χρήζουν» τον 57χρονο πολιτικό ως τον πλέον κατάλληλο προκειμένου να αντιμετωπίσει μία πιθανή κλιμάκωση με τη Ρωσία και μία πιθανή επανεκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η χώρα του ήταν από τις πολύ πρώτες που ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία και θα εκπαιδεύσουν στο έδαφός τους Ουκρανούς στρατιώτες.

«Η αλλαγή ηγεσίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμφωνηθεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τη Συμμαχία των 32 πια μελών, λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αλλά και λίγες εβδομάδες πριν από την επετειακή νατοϊκή Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου στην Ουάσιγκτον», σύμφωνα με την Washington Post.

Την υποψηφιότητά του έχουν υποστηρίξει οι ηγεσίες κρατών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, παρά τις αρχικές αντιδράσεις των κρατών-μελών της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Ακόμα και η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν έδωσε τη συγκατάθεσή της, αφού έλαβε τις απαραίτητες εγγυήσεις σχετικά με τη μη συμμετοχή της σε νατοϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί