Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ζήτησαν από όλες τις πολιτείες της χώρας να προετοιμάσουν τη μεγάλης κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή πολλών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC):
«ζητά επειγόντως από τις πολιτείες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα κέντρα διανομής για ένα μελλοντικό εμβόλιο να μπορούν να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία έως την 1η Νοεμβρίου 2020».
Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις πολιτείες την περασμένη εβδομάδα και την οποία επικαλέστηκε η Wall Street Journal.
Όλα συντείνουν στην μαζική διανομή του εμβολίου σε δεκάδες Πολιτείες των ΗΠΑ ταυτόχρονα, ίσως και λίγες μόλις μέρες πριν από τις κρισιμότατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Πρώτοι στην λίστα εμβολιασμού κατατάσσονται μοιραίοι όσοι εργάζονται στον χώρο της υγείας.
Ο Τραμπ γνωρίζει πως «κόβοντας το νήμα» ως ο πρώτος ηγέτης χώρας της Δύσης που μοιράζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα κερδίσει το χαμένο έδαφος δημοσκοπικά.
Διότι μπορεί το κύμα αμφισβήτησης του κορωνοϊού και των συνοδευτικών του μέτρων να γιγαντώνεται στις ΗΠΑ, εντούτοις είναι κοινά αποδεκτό πως η πανδημία και εν συνεχεία το lockdown επηρέασαν αρνητικά το προφίλ του Αμερικανού προέδρου.
Μάλιστα ο ίδιος, προαναγγέλλοντας τις σημερινές αποκαλύψεις, είχε τονίσει πως κινητοποίησε και τον στρατό για το θέμα του εμβολίου.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί επίσημα κάτι περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ΗΠΑ, εντούτοις αυτό δε σημαίνει ότι αρκετά εκατομμύρια δεν θα…τρέξουν να το κάνουν, πολλοί εκ των οποίων θα το πιστώσουν αυτό στην κυβέρνηση Τραμπ:
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης όλων των πλοίων»
- 6 πρακτικές ασκήσεις για το άγχος που μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή
- Το Ιράν θα μετατρέψει σε μουσείο το βομβαρδισμένο σχολείο θηλέων μετά τον θάνατο σχεδόν 200 μαθητριών
- Αζερμπαϊτζάν: Δικαστήριο καταδίκασε Γάλλο πολίτη σε 10 χρόνια κάθειρξης για κατασκοπεία
- Η Φραν Ντρέσερ για Τίμοθι Σαλαμέ: «Ο θαυμασμός του κόσμου μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή»
- ΒΙΝΤΕΟ: Κυκλοφορεί με τα χέρια…του Ποπάυ! Τι άλλο θα δούμε
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Κανονικά τα άτυπα συμβούλια της Ε.Ε. στην Κύπρο
- Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Το ερώτημα που έθεσε ο Ντμιτρίεφ μετά τα λόγια του Τραμπ για το ΝΑΤΟ
- Σούπερ μάρκετ στον Καναδά ξεμπροστιάζει σε μόνιτορ τους κλέφτες…μαζί με τα προϊόντα που έκλεψαν! vid









