Μιλώντας στο Fox News στον απόηχο της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης ενώπιον του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Pete Hegseth, παραδέχθηκε κάτι που ακούγεται εδώ και μέρες.
Το ΥΠΑΜ των ΗΠΑ φέρεται να διέταξε την μεταφορά σημαντικού αριθμού συστημάτων αεράμυνας από την Ουκρανία προς τη Μέση Ανατολή.
Σκοπός των Αμερικανών είναι να ρίξουν όλο το βάρος στην… προστασία του Ισραήλ, αφού, όπως διαβάσατε εκτενώς στο EL.GR, ακόμα και οι β’ κατηγορίας πύραυλοι του Ιράν έχουν ήδη αχρηστεύσει σε πολλές περιπτώσεις την περίφημη «ισραηλινή αεράμυνα»!
Πιο συγκεκριμένα, όπως ο Hegsesth ρωτήθηκε αν είχε ανακατευθύνει αυτά τα συστήματα στη Μέση Ανατολή, απάντησε: «Ναι, το κάναμε».
«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας σε αυτή την περιοχή. Πρόκειται για διαφορετικό πεδίο το οποίο βρίσκεται σε άμυνα αυτές τις μέρες», συμπλήρωσε ο Αμερικανός Υπουργός.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo