Το TikTok χαρακτήρισε σήμερα «καθαρό αποκύημα φαντασίας» την πληροφορία ότι οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξαγοράσει ο Έλον Μασκ τις αμερικανικές δραστηριότητές του, σε περίπτωση που η δημοφιλής πλατφόρμα απαγορευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της εβδομάδας.
«Υψηλόβαθμοι κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ήδη αρχίσει να συζητούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το TikTok στο πλαίσιο μιας ευρείας συζήτησης για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, το ένα από τα οποία εμπλέκει τον Μασκ», είχαν δηλώσει χθες, Δευτέρα, στο Bloomberg πηγές που δεν κατονομάζονται.
«Δεν μπορεί να περιμένουν από εμάς να σχολιάσουμε ένα καθαρό αποκύημα φαντασίας», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του TikTok.
«Σύμφωνα με ένα σενάριο που εξετάζεται από την κινεζική κυβέρνηση, το X (…) θα αναλάμβανε τον έλεγχο του αμερικανικού TikTok και θα διαχειριζόταν τις δύο επιχειρήσεις μαζί», είχε διευκρινίσει το Bloomberg, εκτιμώντας την αξία των επιχειρήσεων του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 40 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το άρθρο επισήμαινε πάντως ότι οι συζητήσεις ήταν «προκαταρκτικές».
Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν πέρυσι ένα νόμο που υποχρεώνει τη γιγάντια κινεζική επιχείρηση ψυχαγωγίας ByteDance να πωλήσει το TikTok μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2025, διαφορετικά θα απαγορευθεί στη χώρα, όπου η εφαρμογή αριθμεί 170 εκατομμύρια χρήστες.
Η υπόθεση έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο άκουσε την Παρασκευή τα επιχειρήματα των δύο πλευρών: η Ουάσινγκτον λέει πως θέλει να αποτρέψει κινδύνους κατασκοπείας και χειραγώγησης από το Πεκίνο, ενώ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ενώσεις καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω νόμος καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.
Μια ξεκάθαρη πλειοψηφία των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου φάνηκε διατεθειμένη να εγκρίνει την απαγόρευση.
Η κινεζική κυβέρνηση και η ByteDance ήταν ανέκαθεν ανοικτά αντίθετες σε μια παραχώρηση του αμερικανικού τμήματος του TikTok.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα είναι και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια εβδομάδα, είχε επιχειρήσει να απαγορεύσει το TikTok στο τέλος της πρώτης θητείας του, το 2020, και πάλι στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Έχει έκτοτε αναθεωρήσει τις θέσεις του και διαβεβαιώνει πως έχει «αδυναμία» στην εφαρμογή και στο κυρίως νεαρό κοινό της.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί το 2026 με πάρτι στον Λευκό Πύργο – Σόου με λέιζερ θα «λούσει» τον ουρανό της πόλης
- Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία
- «Θετική τηλεφωνική συνομιλία» είχαν Τραμπ και Πούτιν
- Ο Ζελένσκι απέρριψε τις κατηγορίες για επίθεση στην κατοικία του Πούτιν αλλά δεν γίνεται πιστευτός
- Αυτή η διαμαρτυρία των «κλιματικών βάνδαλων» δεν είχε τόσο καλή κατάληξη, vid
- Ρωσική επίθεση σχεδόν σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Το Ουκρανονάτο επιχείρησε να πλήξει με δεκάδες drones την κατοικία του Πούτιν!
- ΑΑΔΕ: Ποιές ψηφιακές πλατφόρμες βάζουν «λουκέτο» για την Πρωτοχρονιά
- Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του
Κύρια Θέματα








