Το TikTok χαρακτήρισε σήμερα «καθαρό αποκύημα φαντασίας» την πληροφορία ότι οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξαγοράσει ο Έλον Μασκ τις αμερικανικές δραστηριότητές του, σε περίπτωση που η δημοφιλής πλατφόρμα απαγορευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της εβδομάδας.
«Υψηλόβαθμοι κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ήδη αρχίσει να συζητούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το TikTok στο πλαίσιο μιας ευρείας συζήτησης για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, το ένα από τα οποία εμπλέκει τον Μασκ», είχαν δηλώσει χθες, Δευτέρα, στο Bloomberg πηγές που δεν κατονομάζονται.
«Δεν μπορεί να περιμένουν από εμάς να σχολιάσουμε ένα καθαρό αποκύημα φαντασίας», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του TikTok.
«Σύμφωνα με ένα σενάριο που εξετάζεται από την κινεζική κυβέρνηση, το X (…) θα αναλάμβανε τον έλεγχο του αμερικανικού TikTok και θα διαχειριζόταν τις δύο επιχειρήσεις μαζί», είχε διευκρινίσει το Bloomberg, εκτιμώντας την αξία των επιχειρήσεων του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 40 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το άρθρο επισήμαινε πάντως ότι οι συζητήσεις ήταν «προκαταρκτικές».
Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν πέρυσι ένα νόμο που υποχρεώνει τη γιγάντια κινεζική επιχείρηση ψυχαγωγίας ByteDance να πωλήσει το TikTok μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2025, διαφορετικά θα απαγορευθεί στη χώρα, όπου η εφαρμογή αριθμεί 170 εκατομμύρια χρήστες.
Η υπόθεση έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο άκουσε την Παρασκευή τα επιχειρήματα των δύο πλευρών: η Ουάσινγκτον λέει πως θέλει να αποτρέψει κινδύνους κατασκοπείας και χειραγώγησης από το Πεκίνο, ενώ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ενώσεις καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω νόμος καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.
Μια ξεκάθαρη πλειοψηφία των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου φάνηκε διατεθειμένη να εγκρίνει την απαγόρευση.
Η κινεζική κυβέρνηση και η ByteDance ήταν ανέκαθεν ανοικτά αντίθετες σε μια παραχώρηση του αμερικανικού τμήματος του TikTok.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα είναι και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια εβδομάδα, είχε επιχειρήσει να απαγορεύσει το TikTok στο τέλος της πρώτης θητείας του, το 2020, και πάλι στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Έχει έκτοτε αναθεωρήσει τις θέσεις του και διαβεβαιώνει πως έχει «αδυναμία» στην εφαρμογή και στο κυρίως νεαρό κοινό της.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









