• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά είναι τα ευρήματα των Τούρκων στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο σόου Ερντογάν

Αυτά είναι τα ευρήματα των Τούρκων στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο σόου Ερντογάν

Για τα «ευρήματα» της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο πρακτορείο, η Τουρκία κατάφερε να βρει αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

«Τα εκτιμώμενα αποθέματα ανέρχονται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο μπλοκ Δούναβης-1. Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 20 χρόνια» ανέφεραν.

Ωστόσο, επισήμαναν πως «μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή, και το επενδυτικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Στο μεταξύ, στη Μαύρη Θάλασσα θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μια «καλή είδηση», όπως έχει προαναγγείλει, με τις πληροφορίες να τον φέρουν να γνωστοποιεί την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις δύο ατόμων με άμεση γνώση του θέματος όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο.

(liberal – φωτο:screenshot)