είναι και πάλι τα Αλέξανδρος και Σοφία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της αρμόδιας ληξιαρχικής υπηρεσίας της ρωσικής πρωτεύουσας.
Τα ανδρικά ονόματα Αλεξάντρ, Μιχαήλ, Δημήτριος, Ιβάν, Δανιήλ και Αρτιόμ παρέμειναν στην κορυφή των τελευταίων 20 ετών, ενώ κάποια γίνονταν πιο δημοφιλή κατά περιόδους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, που μίλησε στο δίκτυο RT.
Για παράδειγμα, όπως εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, το 2000 το όνομα Νικήτας ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, ενώ επίσης τα αγόρια βαφτίζονταν Αλέξιος, Ανδρέας και Ηλίας.
Ειδικά την πενταετία 2010-2015 η «μόδα» φαίνεται πως ευνόησε τα πιο σπάνια Γεγκόρ και Κύριλλος, ενώ και τώρα ψηλά σε επιλεξιμότητα είναι τα επίσης σπανιότερα Μάρκος (4η δημοφιλής επιλογή), Λεφ (Λέων στα ελληνικά, στην 7η θέση) και Ματβέι (Ματθαίος, στην 9η), ενώ σταθερά ψηλά είναι και ο Μαξίμ (2η επιλογή).
Ενδεικτικό των αλλαγών των τάσεων είναι ότι το σήμερα δημοφιλέστερο Σοφία ήταν το 2010 η ένατη επιλογή για κορίτσια, ενώ από το 2015 κατέστη και ως φαίνεται παραμένει το δημοφιλέστερο.
Μεταξύ των λοιπών γυναικείων ονομάτων τη φετινή χρονιά απαντώνται συχνά, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, τα Αλίσα και Εύα.
Τα υπόλοιπα δημοφιλέστερα γυναικεία ονόματα για το 2021 ήταν τα Βικτώρια, Πολίνα, Βαρβάρα, Αλεξάνδρα και Αναστασία.
(φωτο; unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στην Ιρλανδία – Έφτιαξαν μηλόπιτα, ήπιαν μηλίτη και μάζεψαν φρούτα, vid
- Τροπολογίες προς ψήφιση στην Ρωσία: 2 εκατ. έφεδροι θα ξεχυθούν στην Ουκρανία, αν χρειαστεί
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη για έκθεση νηπιαγωγός επειδή ξέφυγε παιδάκι από την τάξη της και βρέθηκε στον δρόμο
- Γάζα: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας “ξεκινά τώρα”, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Ηλιουπόλεως: Αύριο στο Αυτόφωρο η δίκη του άντρα που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 43χρονη οδηγό
- Σε πανικό ο Ζελένσκι χάνει τον έλεγχο; Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες εντός Ουκρανίας
- Έναρξη της Ιπποκρατικής Εβδομάδας – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα