«Αποσπάσματα της πρόσφατης Ιστορίας ανάμεσα στην Ρωσία και την Ιταλία. Τόσες αναμνήσεις (!)», σχολιάζει ειρωνικά η ρωσική πρεσβεία στην λεζάντα τεσσάρων επιλεγμένων φωτογραφιών με τους πρωταγωνιστές της προεκλογικής εκστρατείας που πήραν αποστάσεις από την Μόσχα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Στην πρώτη φωτογραφία εμφανίζεται ο Πούτιν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε (Κίνημα 5 Αστέρων), που συνοδεύεται από τους δύο τότε αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα) και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο (Κίνημα 5 Αστέρων).
Ο Ματέο Σαλβίνι, μέγας θαυμαστής του Πούτιν, που είχε φτιάξει ακόμη και μπλουζάκια με την εικόνα του Πούτιν, έχει πάρει θέση εναντίον των κυρώσεων κατά της Μόσχας, χαρακτηρίζοντάς τις «αναποτελεσματικές και μη εποικοδομητικές».
Dalla recente storia delle relazioni tra la Russia e l’Italia. Ne abbiamo da ricordare.
— Russian Embassy in Italy (@rusembitaly) September 22, 2022
🇮🇹🇷🇺
Из недавней истории российско-итальянских отношений. Есть что вспомнить. pic.twitter.com/WrOyrJXDuz
Στην δεύτερη φωτογραφία εμφανίζεται με τον ρώσο πρόεδρο ο Ενρίκο Λέτα, πρωθυπουργός το 2013, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, βασικής παράταξης της ιταλικής αριστεράς.
Στην τρίτη φωτογραφία εμφανίζεται ο Πούτιν με τον φίλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του κόμματος Forza Italia. Ο 85χρονος επιχειρηματίας είχε επισκεφθεί την προσαρτημένη Κριμαία, αλλά πήρε κάποιες αποστάσεις από το Κρεμλίνο μετά την επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Η τελευταία φωτογραφία δείχνει τον Πούτιν χαμογελαστό να σφίγγει το χέρι του Ματέο Ρέντσι, πρωθυπουργού από το 2014 μέχρι το 2016, σήμερα επικεφαλής μικρής κεντρώας παράταξης.
Η ανάρτηση προκάλεσε κύμα σχολίων, ανάμεσά τους και αυτό του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της αριστεράς Πιέρο Φάσινο: «Εάν δεν βάζατε στο μυαλό σας να εισβάλετε σε μία ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα, που δεν σας απείλησε ποτέ, θα μπορούσατε να συνεχίσετε την συλλογή φωτογραφιών με τους πρωθυπουργούς μας».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









