• Αρχική
  • Άρθρα
  • AstraZeneca: Κατρακύλα της μετοχής μετά τα στοιχεία για τη χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου

AstraZeneca: Κατρακύλα της μετοχής μετά τα στοιχεία για τη χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Οι μετοχές στο Λονδίνο συνέχισαν το ράλι των τριών εβδομάδων καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνονται από τη γρήγορη έγκριση ορισμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού,

μοναδική παραφωνία οι μετοχές της AstraZeneca οι οποίες πέφτουν καθώς τα αποτελέσματα για το εμβόλιό της απογοήτευσαν.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 100 κέρδισε 0.5% στηριζόμενος κυρίως στην πορεία των μετοχών ενέργειας, μεταλλωρυχείας και οικονομικών εταιρειών.

Νωρίτερα, η AstraZeneca Plc ανέφερε ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα μπορούσε να έχει περίπου 90% αποτελεσματικότητα σε μία δόση, ωστόσο, ο μέσος όρος αποτελεσματικότητας στις δοκιμές στο τελευταίο στάδιο έδειξε αποτελεσματικότητα 70%.

Οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν πτώση κατά 1,8%, με τους επενδυτές να επικαλούνται τη χαμηλότερη αποτελεσματικότητα του εμβολίου από αυτή των ανταγωνιστών.

«Τα χρηματιστήρια συνεχίζουν συγκρατημένα, ωστόσο, η συμπεριφορά παραμένει θετική καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να κοιτάξουν πέρα από τη βραχεία απειλή της διπλής ύφεσης» δήλωσε ο αναλυτής της Axi, Μίλαν Κούτκοβιτς, σύμφωνα με το Reuters.

(sputniknews – φωτο:screenshot)