Οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές κρίσιμης σημασίας για τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ θα πυροδοτούσε μια «ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύουν την ασφάλεια σε σημαντικές ενεργειακές και άλλες εγκαταστάσεις μετά τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, είπε, προσθέτοντας ότι είναι «ακόμα ασαφές» ποιος βρίσκεται πίσω από την ανατίναξη των αγωγών.
Σχολιάζοντας τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας «και δεν έχει δει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά τους».
«Η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία θα είναι ήττα για το ΝΑΤΟ, αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί» επισήμανε δε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ διαμηνύει ότι θα πραγματοποιήσει τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής την επόμενη εβδομάδα.
«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που συμβαίνει κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή και αποτελεσματική», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν οι Financial Τimes.
(φωτο:pixabay)