Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν οι ΗΠΑ στη Γαλλία για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την ένταξη της ΠΓΔΜ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό το λόγο, προσπαθούν παντοιοτρόπως να κάμψουν την αντίσταση, την οποία φαίνεται να προβάλλει η Γαλλία.

Το είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ. Ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Παρίσι υπάρχει καθημερινός διάλογος για το ευρωπαϊκό μέλλον της ΠΓΔΜ. Και η αιτία δεν είναι άλλη από τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Και δεν έκρυψε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να «λυγίσουν» τις όποιες αντιρρήσεις έχει η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως είπε στη Γερουσία ο Μίτσελ, βρίσκεται εν εξελίξει συνεχής διάλογος ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την πλευρά των Ευρωπαίων, ιδιαίτερα της Γαλλίας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανησυχίες και να ανοίξει ο δρόμος για την ευρωατλαντική πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο – καθημερινό διάλογο – ειδικά με τους Γάλλους για αυτό το θέμα. Οι Γάλλοι έχουν κάποιες ανησυχίες και εργαζόμαστε μαζί τους για να βοηθήσουμε στην κατανόηση των ανησυχιών τους και στη χάραξη μιας νέας πορείας προς το μέλλον», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu