• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Αριστερές και δεξιές οργανώσεις κατέβηκαν στους δρόμους αμερικανικών πόλεων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αριστερές και δεξιές οργανώσεις κατέβηκαν στους δρόμους αμερικανικών πόλεων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επέτειο του ενός χρόνου από τα αιματηρά γεγονότα Charlottesville.

Αντιφασιστικές και ακτιβιστικές ομάδες συγκεντρώθηκαν απέναντι από το Λευκό Οίκο στο πάρκο Lafayette της Ουάσιγκτον, προκειμένου να αντιταχθούν σε μία διαδήλωση των εθνικιστών που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ την Κυριακή το απόγευμα.

Πολλοί αριστεροί διαδηλωτές σήκωσαν πανό, μερικά από τα οποία ανέγραφαν:

«Κλείστε στην φυλακή την λευκή κυριαρχία», «Κανένα ΚΚΚ, κανένας φασισμός στις ΗΠΑ!» , «Θα είμαστε εδώ μέχρις ότου αυτές οι φασιστικές δυνάμεις φύγουν, όσο καιρό κι αν αυτό διαρκέσει».

Στον αντίποδα, στους οργανωτές της δεξιάς κινητοποίησης «Unite the Right 2» είχε δοθεί άδεια για μια πορεία τουλάχιστον 400 προσώπων, ωστόσο η προσέλευση στην Ουάσινγκτον ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, κυρίως εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Οι υπέρμαχοι της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής έφθασαν μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Λαφαγιέτ, αφού έκαναν πορεία από έναν σταθμό του μετρό στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τζέισον Κέσλερ, ο οργανωτής της εκδήλωσης, όπως και αυτής της περασμένης χρονιάς στη Σάρλοτσβιλ.

Τους υποστηρικτές της άκρας δεξιάς υποδέχθηκαν τουλάχιστον 300 αντιρατσιστές ακτιβιστές που φώναζαν «ντροπή σας» και «φύγετε από την πόλη μας».

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει απ’άκρη σ’άκρη της Ουάσινγκτον δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με σκοπό να μην «συναντηθούν» οι δεξιές και αριστερές ομάδες που διαδήλωναν σχεδόν ταυτόχρονα.

Το ίδιο συνέβη, σε μικρότερη όμως έκταση, και σε αλλες αμερικανικές πόλεις:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu