• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αρχίζουν τα όργανα στις ΗΠΑ! Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων

Αρχίζουν τα όργανα στις ΗΠΑ! Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων

Τα οποία εφαρμόζονται σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ αμέσως μετά το άκουσμα της ενδεχόμενης νίκης Μπάιντεν.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε απρόσμενα την περασμένη εβδομάδα καθώς το εκ νέου κλείσιμο επιχειρήσεων με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας της COVID-19 προκάλεσε νέο κύμα απολύσεων και επιβράδυνε περαιτέρω την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

   Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε πολιτειακό επίπεδο ανήλθαν συνολικά στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 742.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Νοεμβρίου, συγκριτικά με 711.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 707.000 αιτήσεις.

   Τα ημερήσια νέα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 100.000 από τις αρχές του μήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των περιστατικών στη χώρα πάνω από τα 11 εκατ., σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Σαράντα μία πολιτείες καταγράφουν ημερήσιες αυξήσεις-ρεκόρ στα κρούσματα του κορονοϊού και 20 έχουν καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά στους θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19 από μέρα σε μέρα.

   Στις επιχειρήσεις έχουν επιβληθεί περιορισμοί καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 250.000 από τότε που ξέσπασε η επιδημία στις ΗΠΑ.

   Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. τον Μάρτιο καθώς περίπου το 80% των ανθρώπων απολύθηκαν προσωρινά τον Μάρτιο και προσελήφθησαν εκ νέου τον Απρίλιο.