Απρόσμενη τροπή στην Ρωσία: Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν (Βίντεο)

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

στις συνομιλίες στο Σότσι, δεν συζήτησαν το θέμα της πώλησης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su35 και Su-57, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επί θεμάτων στρατιωτικό-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι Πούτιν και Ερτνογάν δεν συζήτησαν στο Σότσι και τη νέα συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400.

Σχόλιο: Όλοι περίμεναν ότι θα υπάρξουν συζητήσεις για την αγορά ρωσικών μαχητικών.

«To θέμα των S-400 βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το ζήτημα των S-400 συνεχίζεται. Αλλά δεν συζητήθηκε».

Ο Πούτιν είπε ξεκάθαρα στον Ερντογάν ότι η κατάσταση στην Συρία είναι περίπλοκη και δεν έχει άδικο. Βέβαια το πάνω χέρι το έχει η Ρωσία.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η συνάντηση μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας είναι πολύ επιτακτικές».

Οι Ρωσοτουρκικές σχέσεις όπως τις βλέπει ο Πούτιν: “To επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων, το οποίο έχει επιτευχθεί σήμερα, θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα”.

Σχόλιο: Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να χαλάσουν εύκολα, καθώς η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν δεν είναι σταθερή.

photo:pexels  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...