• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Απόλυτος κυρίαρχος στην Τουρκία ο Ερντογάν, προανήγγειλε νέες επιχειρήσεις του στρατού σε ξένα εδάφη

Απόλυτος κυρίαρχος στην Τουρκία ο Ερντογάν, προανήγγειλε νέες επιχειρήσεις του στρατού σε ξένα εδάφη

Για την...καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επανεξελέγη την Κυριακή στην προεδρία της Τουρκίας για δεύτερη συναπτή θητεία–με εξαιρετικά ενισχυμένες εξουσίες–δήλωσε πριν από λίγο απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του ότι θα αρχίσει να εργάζεται από σήμερα για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Ακόμη, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «απελευθερώνει εδάφη στη Συρία» ώστε οι «φιλοξενούμενοί μας», οι σύροι πρόσφυγες, να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια.

Στην επινίκια ομιλία του προς υποστηρικτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων της παράταξής του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν διεμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία θα δράσει πιο αποφασιστικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Ερντογάν επανεξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας την Κυριακή από τον πρώτο γύρο, γνωστοποίησε νωρίτερα η εκλογική επιτροπή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ερντογάν συγκέντρωσε το 52,5% των ψήφων με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ενώ η συμμαχία στην οποία δεσπόζει το AK συγκέντρωσε το 53,61% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν ταυτόχρονα.

Οι εκλογές χαρακτηρίζονταν εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς σηματοδοτούν το πέρασμα από το πρωθυπουργικό και κοινοβουλευτικό στο προεδρικό σύστημα, βάσει του οποίου ο πρόεδρος της χώρας αποκτά ουσιαστικά απόλυτη εξουσία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu