Αποκλείουν στη Γερμανία ένα καθολικό lockdown

«Όχι» σε νέο εθνικό lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γερμανία λέει ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Σύμφωνα με τον Σπαν, ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Το καθολικό lockdown τον Μάρτιο έπρεπε να γίνει για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα χρειασθεί να γίνει ξανά.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειασθεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Σπαν προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειρισθούν τις εξάρσεις της Covid-19.

«Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα με εμπιστοσύνη», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. «Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

«Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί», δήλωσε.

(φωτο:pexels)