Αποφυλακίστηκε ο «Εσκομπάρ της Βρετανίας», δεν θα έχει πρόσβαση σε WhatsApp και Messenger

Ένας βαρόνος ναρκωτικών που ονομάστηκε «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βρετανίας» αποφυλακίστηκε από φυλακή υψίστης ασφαλείας και επέστρεψε στον τόπο όπου έκανε τις παράνομες δουλειές του.

Ο 59χρονος Curtis «Cocky» Warren βγήκε από τη φυλακή Whitemoor στο Cambridgeshire τη Δευτέρα, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ο Warren, που κάποτε είχε περιουσία 200 εκατομμυρίων λιρών, μπορεί να αποφυλακίστηκε αλλά θα πρέπει να υπακούει σε μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα που επιβάλλονται σε αποφυλακισμένο κατάδικο.

Του έχει απαγορευτεί το WhatsApp και το Facebook Messenger και πρέπει να ενημερώνει τους αστυνομικούς που τον επιτηρούν ακόμα και για να μπει στο αυτοκίνητο ενός φίλου του.

Στον Warren απαγορεύεται επίσης να έχει κρυπτονόμισμα και αν θέλει να πάει στη Σκοτία θα πρέπει να έχει ενημερώσει μια εβδομάδα πριν.

Αν δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω, μπορεί να ξαναμπεί στη φυλακή για άλλα πέντε χρόνια.

Πηγή από το περιβάλλον του Warren δήλωσε: «Ο Cocky πάντα σχεδίαζε να επιστρέψει στο Λίβερπουλ, εκεί όπου δηλαδή έχτισε την αυτοκρατορία του».

Ο δικηγόρος του δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να δει τη μητέρα του. Θέλει απλά ηρεμία και γαλήνη. Του επιτρέπεται να έχει μια αξιοπρεπή, συνηθισμένη ζωή».

Ο Warren παρομοιάστηκε με τον Κολομβιανό βαρόνο των ναρκωτικών Escobar όταν φυλακίστηκε για 13 χρόνια το 2009 για λαθρεμπορίας κάνναβης αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών.

Ο Warren και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί θα παρακολουθούνται από τις αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Του απαγορεύεται επίσης να έχει πάνω από 1.000 λίρες σε μετρητά.

Η αστυνομία δήλωσε: «Η δράση κατά των σοβαρών και οργανωμένων εγκληματιών δεν τελειώνει με την καταδίκη».

(Protothema – scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί