• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απίστευτος Ερντογάν: «Οι επιτυχίες μας σε Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία ευθύνονται για τις φήμες πραξικοπήματος»

Απίστευτος Ερντογάν: «Οι επιτυχίες μας σε Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία ευθύνονται για τις φήμες πραξικοπήματος»

Στις «επιτυχίες» της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική και δη στη Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία απέδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις φήμες περί πραξικοπήματος στη χώρα.

Κι αυτό γιατί ο «αποτελεσματικός του αγώνας», όπως τον χαρακτήρισε, ενόχλησε την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την Τουρκία ο «εγκέφαλος» της προηγούμενης απόπειρας το 2016.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, σε πρωινό γεύμα που παρέθεσε σε βουλευτές του ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε τη φημολογία περί πραξικοπήματος είπε ότι «έπειτα από τον αποτελεσματικό αγώνα μας στη στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, ο πολιτικός βραχίονας της FETÖ άρχισε να φέρνει στην επικαιρότητα φήμες περί πραξικοπήματος.

Όταν κάνουμε κάποια πράγματα στο εξωτερικό, μέσα κάποιοι ταράσσονται. Κάποιοι προσπαθούν με τέτοιου είδους συζητήσεις να θέσουν εμπόδια στην Τουρκία και να αλλάξουν την ατζέντα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αποτελεσματικό μας αγώνα», φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πραξικόπημα».

Δεν υπάρχει πραξικόπημα
«Η κατάσταση δεν μας προκαλεί ανησυχία. Όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί είναι σε επαγρύπνηση», δήλωσε βάζοντας τέρμα στη φημολογία, την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητες.

«Κάποιοι απέξω αλλά και κάποιοι από μέσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν το στρατό και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών με φήμες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει πραξικόπημα κλπ. Δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Εκείνοι που βγάζουν αυτές τις φήμες το κάνουν σκόπιμα», δήλωσε ο Ερντογάν.

(Με πληροφορίες από sigmalive – φωτο:eurokinissi)