Απίστευτο: Η νέα νομοθεσία στην Κίνα…διώχνει τους σταρ

Οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Κίνα αποφάσισαν να ορίσουν ένα νέο, ανώτατο όριο στις απολαβές των παικτών.

Από εδώ και στο εξής, ο ανώτατος εβδομαδιαίος μισθός φτάνει τις 49.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, το μάξιμουμ ετήσιο συμβόλαιο ορίζεται στα 2.300.000 ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία που παίρνουν μια τέτοια απόφαση οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Κίνα, στην οποία έχουν αγωνιστεί ένα σωρό σταρ τα τελευταία χρόνια.

Η… περικοπή δεν ισχύει για συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί και είναι σε εξέλιξη. Όποιος, ωστόσο, μπει στη διαδικασία να ανανεώσει, θα πρέπει να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα. Ο τελευταίος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που συνδέθηκε με την Κίνα ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος τελικά έμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν προχωρούσε η μεταγραφή του, θα αμειβόταν με 1,4 εκατ. ευρώ την εβδομάδα. “Αν δεν λάβουμε έγκαιρα δράση, νομίζω ότι όλο αυτό το σύστημα θα καταρρεύσει” παραδέχτηκε ο Chen Xuyuan, πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα, οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε μερικές ακόμα αλλαγές.

Για παράδειγμα, πλέον οι ομάδες της Κίνας μπορούν να αποκτήσουν και πέμπτο ξένο ποδοσφαιριστή αν το επιθυμούν, σε σχέση με τους τέσσερις που ίσχυε έως σήμερα. Βέβαια, μόνο τέσσερις θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι. Μερικοί από τους σπουδαίους ξένους παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα είναι οι εξής:

Φελαϊνί, Γκρατσιάνο Πελέ (Shandong Luneng Taishan), Μουσά Ντεμπελέ (Guangzhou R&F), Χουλκ, Οσκάρ, Αρναούτοβιτς (Shanghai SIPG), Χάμσικ, Καράσκο (Dalian Yifang), Σάντρο Βάγκνερ (Tianjin Teda).

(φώτο: Pexels-πηγή:sport24.gr)