Απίστευτο: Επιτροπή καταπιεσμένων αντρών από «παντόφλα»

Μια επιτροπή που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανδρών ζητούν δύο βουλευτές της Ινδίας,

καθώς όπως λένε, υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνδρες αδυνατούν να βρουν το δίκιο τους απέναντι στην κακομεταχείριση από τις συζύγους τους.

Την δημιουργία ενός οργάνου για την προστασία των δικαιωμάτων των ανδρών που θα είναι ανάλογο με την ινδική εθνική επιτροπή για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών (National Commission for Women), ζητούν δύο βουλευτές της Ινδίας, προκειμένου όπως λένε, οι «άνδρες που υποφέρουν στα χέρια των συζύγων τους» να δικαιώνονται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Harinarayan Rajbhar και Anshul Verma (και οι δύο από το κυβερνών κόμμα «BJP»), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι υπάρχοντες νόμοι που έχουν στόχο να προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών συχνά χρησιμοποιούνται λαθεμένα από γυναίκες, οι οποίες θέλουν να «βασανίσουν» τους συζύγους τους.

Η οργάνωση «Save the Indian Family Foundation» (SIFF) εκφράζει την αλληλεγγύη της στα αιτήματα των δύο βουλευτών.

«Υπάρχουν πολλοί άνδρες που υποφέρουν σιωπηλά εξ αιτίας των δρακόντειων και προκατειλημμένων νόμων που με ανάρμοστο τρόπο ευνοούν τις γυναίκες σε εσωτερικές και ποινικές υποθέσεις. Αυτοί οι άνδρες πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους, καθώς θεωρούνται ένοχοι ακόμη και πριν ληφθεί η απόφαση από τον δικαστή. Θέλουμε οι ζωές των ανδρών που υποφέρουν να σωθούν. Θέλουν ένα σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα τους ακούσει», δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής της οργάνωσης, Kumar Ratan.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον έναν εκ των βουλευτών, Rajbhar, «οι άνδρες επίσης υποφέρουν στα χέρια των συζύγων τους. Υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Υπάρχουν νόμοι και οργανώσεις για τις γυναίκες, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι θα δικαιωθούν, αλλά οι ανησυχίες των ανδρών δεν εισακούγονται. Υπάρχει ανάγκη για μια επιτροπή για τους άνδρες στην ίδια γραμμή με την Εθνική Επιτροπή για τις Γυναίκες».

Από Sputnik

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu