ζητώντας τη βοήθεια της Γαλλίας για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
«Βοηθήστε μας! Επανάσταση!» φώναζε το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στο λιμάνι της Βηρυτού προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί έχουν φθάσει τουλάχιστον τους 145.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.
«Σας εγγυώμαι αυτό — η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού.
«Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνε νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
- Τι το’θελε: Ο Mr Beast ζήτησε από τον Μάικ Τάισον να του ρίξει γροθιά! vid
- H viral δήλωση Νετανιάχου: «Θα γίνουμε Αθήνα και σούπερ Σπάρτη μαζί»
- Terminator 7: Ο λόγος που ο Τζέιμς Κάμερον δυσκολεύεται να γράψει το σενάριο
Κύρια Θέματα

















