Απατεώνας πούλησε ανύπαρκτο αεροδρόμιο σε Βραζιλιάνο τραπεζίτη για 242 εκ. δολάρια!

Ο Νιγηριανός επιτήδειος κατάφερε να υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό της τάξης των 242 εκατομμυρίων δολαρίων από Βραζιλιάνο επενδυτή, πείθοντάς τον να συμμετάσχει τόσο στην κατασκευή

αλλά και στην εξαγορά μεγάλου ποσοστού ενός αεροδρομίου, για το οποίο δεν υπήρχε ποτέ η οποιαδήποτε πρόβλεψη από την νιγηριανή κυβέρνηση για την κατασκευή του.

Ο απατεώνας που ονομάζεται Emmanuel Nwude κατάφερε να πείσει τον Βραζιλιάνο διευθυντή τράπεζας Nelson Sakaguchi, ότι η επένδυσή του θα του απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη, ενώ ο τελευταίος πείστηκε από τα λεγόμενα του Nwude και του παρέδιδε τμηματικά το υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Ο Nwude, ο οποίος κατείχε αρκετά υψηλό αξίωμα στην κρατική τράπεζα Union της αφρικανικής χώρας,διέθετε πρόσβαση σε εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες κι έγγραφα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τον φιλόδοξο επενδυτή ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στην κατασκευή ενός διεθνούς αερολιμένα στην πρωτεύουσα Αμπούτζα.

Η απάτη διεξαγόταν σταδιακά από το 1995 μέχρι και το 1998, όταν το θύμα διαπίστωσε την εις βάρος του απάτη κι επικοινώνησε με τις αρχές της Νιγηρίας, οι οποίες κι άρχισαν την διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα ο Nwude προσπάθησε να δωροδοκήσει και τους δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνταν με την υπόθεση, επιβαρύνοντας περαιτέρω την θέση του, καθώς κατηγορήθηκε και για την απόπειρα χρηματισμού δημόσιου λειτουργού.

Τελικά, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη αλλά και σε βαρύτατο πρόστιμο, ύψους πολλών εκατομμυρίων, ενώ η προσωπική του περιουσία δημεύθηκε ώστε να αποζημιωθεί ο ατυχής επενδυτής.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu