Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα

Η κυβέρνηση του Τράμπ,

είναι φανερά ενοχλημένη από την επανεκλογή του Μαδούρο. Ο ηγέτης της Βενεζουέλας δεν είναι αρεστός στο στρατόπεδο του Αμερικανού Προέδρου και αυτό είναι φανερό.
Πιο συγκεκριμένα:Η επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας αποτελεί μια «φάρσα», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να προαναγγέλλει τη λήψη «γρήγορων οικονομικών και διπλωματικών μέτρων», που θα συμβάλουν στην αποκατάταση της δημοκρατίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα, ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το παράνομο αποτέλεσμα είναι ένα πλήγμα στην υπερήφανη δημοκρατική παράδοση της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Πενς, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν άπραγες «ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει και η δυστυχία συνεχίζει να πλήττει τους γενναίους ανθρώπους».

«Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιστρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα και να επιτρέψει στους πολίτες του να ακουστούν».

Ο Πομπέο, σε ανακοίνωσή του, «καταδίκασε» τις «νόθες» προεδρικές εκλογές της Κυριακής, τις οποίες χαρακτήρισε «επίθεση κατά της συνταγματικής τάξης» και «προσβολή της δημοκρατικής παράδοσης της Βενεζουέλας».

«Όσο το καθεστώς Maduro δεν θέτει τη Βενεζουέλα πίσω στο δρόμο προς τη δημοκρατία μέσω ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε.

Συμπέρασμα

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τράμπ, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από την πολιτική που ακολουθεί ο Μαδούρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το εξής:

Ήδη πολλοί υποστηρίζουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε πρώτο τον Μαδούρο, είναι πλασματικό (παραποιημένο). Οι φωνές της Αντιπολίτευσης (της Βενεζουέλας), κάνουν λόγο για κατάλυση του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...