• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις νέων στην Τουρκία: «Ερντογάν και το Βατικανό να κάνεις τζαμί δεν σε ψηφίζουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις νέων στην Τουρκία: «Ερντογάν και το Βατικανό να κάνεις τζαμί δεν σε ψηφίζουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

polh
Τι θα πει ο Ιμάμογλου - Αντιδράσεις από Καντέρ...

Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, την ίδια ώρα που νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία διαψεύδει παλαιότερες, καθώς δείχνει πως μόλις το 46% στηρίζει την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί σε αντίθεση με το 44% που διαφωνεί.

Την ίδια ώρα μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν νέοι της Τουρκίας, μέσω των social media.

Oy moy yok = όχι ψήφους για σένα .

Η λεγόμενη γενιά  Ζ ( 18-26 χρόνων ) της Τουρκίας ανέβασε  σε όλα τα social media το παρακάτω μήνυμα,  προς τον Πρόεδρο Ερντογάν που αναφέρει:

«Όχι μόνον την Αγιά Σοφιά, αλλά ακόμα και το Βατικανό να κάνεις  τζαμί  και τον Πάπα να μεταστρέψεις ( σε μουσουλμάνο) , με σουνέτι (περιτομή) δεν θα σε ψηφίσουμε».

Γενικά στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί που αντιδρούν, αλλά λίγοι εκφέρουν άποψη, καθώς φοβούνται να αντιταχθούν στο γενικό κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή.

Στους ελάχιστους ανήκει και ο γνωστός NBAερ Καντέρ, ο οποίος διώκεται από την Άγκυρα. «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ένα πολιτικό σόου του Ερντογάν». Δήλωσε και προσέθεσε: «Η Αγία Σοφία αντιπροσωπεύει όλους μας».