• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντεπίθεση της Εθνικής Δεξιάς: Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στη σκιά του Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντεπίθεση της Εθνικής Δεξιάς: Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στη σκιά του Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το Ισλάμ να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην Ευρώπη, ωστόσο οι εθνικιστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τα παρατήσουν τόσο εύκολα.


Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Η Ευρώπη αλλάζει. Αυτό το αναδεικνύουμε σχεδόν καθημερινά με άρθρα μας στο El.gr όπου σας ενημερώνουμε για ακραίες και βίαιες ενέργειες «μεταναστών» σε διάφορα κράτη της Ε.Ε. Βιάζουν, σκοτώνουν, ληστεύουν και ακούσαμε ακόμη και από ντόπιες γυναίκες σε ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουν πάει εκατομμύρια «μεταναστών», να λένε πως κυκλοφορούν με μαντίλες για να μην δεχθούν επίθεση από κάποιο μουσουλμάνο άνδρα μετανάστη.

Η κατάσταση που υπάρχει στην Ευρώπη πλέον είναι η εξής:

Υπάρχουν οι χώρες που είναι εν γένει δεκτικές στη μεταναστευτική πολιτική και εκείνες που είναι κάθετα αρνητικές και κάνουν ότι μπορούν για να μη δεχθούν στη χώρα τους «μετανάστες». Αυτό είπε και ο Εθνικοδεξιός Όρμπαν, της Ουγγαρίας, που όπως διαβάσατε σε πρόσφατο άρθρο μας, δήλωσε πως η χώρα του θα μείνει Χριστιανική, υπογραμμίζοντας πως αν μας πιέσουν από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να πράξουμε διαφορετικά και να μας επιβάλλουν τον εξισλαμισμό δεν αποκλείεται ακόμη και να αποχωρήσουμε.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Γερμανικής εφημερίδας Bild, τα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη, δεν αποκλείεται ακόμη και να διπλασιάσουν τις έδρες τους στην Ευρωβουλή στις εκλογές του Μαϊου.

Θυμηθείτε τι σας είχαμε γράψει:

Φοβούνται την άνοδο της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη: Γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για επιδημία και παραφροσύνη

Μετά την Ιταλία του Σαλβίνι και η Ισπανία στα χνάρια της Εθνικής Δεξιάς; Η Ελλάδα σταθερά «κολλημένη» στον Κομμουνισμό

Την πολύ δύσκολη αυτή στιγμή για την Ευρώπη, όπου έχει «κοπεί» στη μέση, με τις χώρες που είναι σύμφωνες με τη μεταναστευτική πολιτκή και κατ επέκταση το Ισλάμ από τη μεριά και εκείνες που διαφωνούν κάθετα από την άλλη, μια πολύ «περίεργη» είδηση είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του Ντόναλντ Τράμπ, Στήβ Μπάνον, ετοιμάζει ένα πατριωτικό μέτωπο για να χτυπήσει τους παγκοσμιοποιητές της Νέας Τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεργάτες του Μπάνον αγόρασαν ένα τεράστιο μοναστήρι στην Ιταλία για να εκπαιδεύσουν τους «μαχητές» του. «Η χώρα δεν επιλέγεται τυχαία. Μετά το Brexit, η επόμενη Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ιταλία» γράφει το γαλλικό περιοδικό Marianne

Εκεί, ο Μπάνον, σε επαφή με τον Νάιτζελ Φαρατζ στη Βρετανία, την Μαριν Λε Πεν στη Γαλλία και τον Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, ίδρυσε την οργάνωση «Το Κινημα», μια ομάδα με έδρα τις Βρυξέλλες που όπως φαίνεται στοχεύει στην ενοποίηση των Εθνικοδεξιών αντιπαγκοσμιοποιητικών δυνάμεων.

Ο Μπάνον, το τελευταίο διάστημα διαστηριοποιείται στην Ισπανία στηρίζοντας το δεξιό Vox, που όπως σας γράψαμε πριν εβδομάδες σε άρθρο μας ανεβαίνει «επικίνδυνα».

«Οι λόγοι για αυτή την άνοδο της Ακροδεξιάς είναι πολλοί, αλλά οι κυριότεροι συνδέονται με τα δέκα χρόνια της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, το προσφυγικό, την απαξίωση της παραδοσιακής πολιτικής τάξης που στιγματίστηκε από τη διαφθορά, τη δυσπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που θεωρήθηκαν συνεργοί των πολιτικών λιτότητας που τορπίλισαν το κράτος πρόνοιας, ιδίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Μια τέλεια καταιγίδα, την οποία εκμεταλλεύεται τώρα η Ακροδεξιά» γράφει η El Periodico.

Η Γερμανική Tageszeitung, είχε γράψει πριν μήνες: « Ο εθνικισμός λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί πάντα: με έναν αδυσώπητα κακό και επιπλέον ξένο αντίπαλο, με επίκληση στο συναίσθημα του πατριωτισμού σε μια δήθεν ομοιογενή κοινωνία και με το φόβο μιας ανύπαρκτης απειλής. Το ότι στις τάξεις των Ελλήνων εθνικιστών φουντώνουν τα πατριωτικά συναισθήματα θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους εάν αφορούσε μόνο την Ελλάδα και τη Μακεδονία, ωστόσο η εθνικιστική ασθένεια εξελίσσεται σε όλη την ήπειρο σε επιδημία

Σήμερα, τα λεγόμενα από τους αριστερούς «ακροδεξιά» κόμματα εκπροσωπούνται σε 21 κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ. Είναι κυβερνητικοί εταίροι στην Αυστρία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Σλοβακία, τη Λετονία και τη Βουλγαρία, ενώ στη Δανία η Ακροδεξιά παρέχει κοινοβουλευτική υποστήριξη στην εκτελεστική εξουσία. Στην Ουγγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία, κυβερνούν μεν παραδοσιακές δεξιές δυνάμεις, αλλά προωθούν πιο ακραίο δεξιό λόγο.

Στόχος των εθνικιστικών δυνάμεων είναι να ενισχύσουν την παρουσία τους στο Ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου με σκοπό να υπονομεύσουν τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ και να αποδυναμώσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ισχυρό ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση των θεσμικών οργάνων των Βρυξελλών.

Θυμηθείτε τι σας είχαμε γράψει:

Αυτή την Ευρώπη θέλουν: Διαβάστε τι έγινε στο Φόρουμ των Δελφών

«Μαθήματα Δημοκρατίας»: Η Νέα Τάξη ζητά ανοιχτά τον αποκλεισμό του γιατί είπε την αλήθεια για τον Σόρος- (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σχολή» του Μπάνον σε μοναστήρι στην Ιταλία

Ο Στηβ Μπάνον θέλει να «κατακτήσει» την Ευρώπη από ένα απομακρυσμένο μοναστήρι στα βουνά, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Το όραμα του Μπάνον είναι να μετατρέψει το μοναστήρι Τρισούλτι του 13ου αιώνα σε ακαδημία εθνικισμού, λέει ο άγγλος συνεργάτης του Μπένζαμιν Χάρνγουελ. Σύμφωνα με τον Χάρνγουελ, στο μοναστήρι αυτό θα λειτουργήσει μια «σχολή για πολιτιστικούς πολεμιστές», και θα γίνει «πνευματική κατοικία των ιδεών του Μπάνον».

Ο Χάρνγουελ είναι επικεφαλής της Dignitas Humanae Institute (DHI), μιας υπερ-συντηρητικής οργάνωσης, η οποία το 2018 κέρδισε έναν διαγωνισμό για τη μίσθωση της μονής Τρισούλτι για τα επόμενα 19 χρόνια με ένα ετήσιο μίσθωμα 100.000 ευρώ.

Εκτός από την υποστήριξη του Μπάνον, το DHI έχει και τη στήριξη συντηρητικών Καθολικών ιερωμένων που είναι ενάντια στον Πάπα Φραγκίσκο,όπως ο αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Κιο Μπουρκε

Όπως πληροφορήθηκε το ΑΠΕ – ΜΠΕ η οργάνωση DHI θέλει να δημιουργήσει τη λεγόμενη Ακαδημία Τρισούλτι για τη χριστιανική Δύση – ως προπύργιο ενάντια στην υποτιθέμενη απειλή για την Ευρώπη από τη μαζική μετανάστευση από την Αφρική, τον προοδευτικό εξισλαμισμό και το κοσμικό κράτος. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει φιλοσοφία, οικονομία, θεολογία και ιστορία. Ο Μπάνον θα είναι επίσης ο δάσκαλος ενός μαθήματος που θα ασχολείται με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης. Η βάση γι’ αυτό είναι οι ιδέες που ο Μπάνον έθεσε σε μια ομιλία του 2014 .

Σε αυτήν μίλησε για την απειλή του «ισλαμικού φασισμού» και επέκρινε τον καπιταλιστικό νεποτισμό και τις παγκόσμιες ελίτ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, επαινώντας τον παραδοσιακό γάμο και καταδικάζοντας τις αμβλώσεις.

Ο Χαρνγουελ που στο παρελθόν εργάστηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο, λέει ότι ο Μπάνον είναι ο μέντοράς του. «Τον βρήκα συναρπαστικό: Όταν κάθισα και τον άκουσα, μου έπεσαν τα …σαγόνια», λέει ο Χάρνγουελ, περιγράφοντας την πρώτη του συνάντηση με τον Μπάνον στη Ρώμη πριν από πέντε χρόνια. Τώρα, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί του.

Όπως ο Μπάνον, ο Χάρντγουελ υποστηρίζει εντελώς αμφισβητούμενες θέσεις: χαρακτηρίζει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου «τερατώδη φιλοσοφία» και δεν βλέπει ότι υπάρχειτκλιματική αλλαγή. Την ιδέα ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να έχει θεϊκή προέλευση, τη θεωρεί τρομερή.

Ο Χαρνγουελ σχεδιάζει να ανοίξει την ακαδημία στη Ρώμη τον Ιούνιο και να την μεταφέρει στη μονή Τρισουλτί το 2020. Το παλιό μοναστήρι θα προσφέρει χώρο για 250 έως 300 μαθητές, που στεγάζονται στα κελιά των μοναχών ή σε μεγαλύτερους κοιτώνες.

Η μόνη Τρισούλτι ήταν γνωστή στην Ιταλία ως «το Πανεπιστήμιο Φυτοθεραπείας του Χάρβαρντ», όπως λέει ο Χαρνγουελ. Εδώ επινοήθηκε και το ποτό με γλυκάνισο Σαμπούκα . Υπάρχουν βέβαια μια σειρά από πρακτικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την αναδιαμόρφωση της μονής: το σήμα του κινητού τηλεφώνου είναι αδύναμο, τα δωμάτια παγώνουν το χειμώνα και το χιόνι μπορεί να εμποδίσει τους δρόμους προς το μοναστήρι. Το ποιος θα πληρώσει για τα έξοδα ανακαίνισης, εξακολουθεί να είναι ασαφές. Ο μόνος μέχρι τώρα γνωστός δωρητής είναι ο Μπάνον.

Ο Χάρνγουελ μετακόμισε στο μοναστήρι τον περασμένο Ιούνιο. Εκτός από τον ίδιο, στη μονή μένουν σήμερα μία ή δύο γάτες, ο παλιός ηγούμενος και ένας μάγειρας, ο οποίος ενεργεί επίσης ως φύλακας και κηπουρός. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Χάρνγουελ λέει ότι μαθαίνει στα ελληνικά την Αγία Γραφή για να μπορεί να τη διαβάζει στο πρωτότυπο.

Οι αντίπαλοι του Χάρνγουελ και του Μπάνον ανησυχούν πάντως. Η κεντροαριστερή ακτιβίστρια Ντανιέλα Μπιάνκι διοργάνωσε τον Δεκέμβριο μια διαδήλωση διαμαρτυρίας με 300 συμμετέχοντες κατά της Ακαδημίας Μπάνον.

Σημειώνουμε, ότι το Κινημα του Στηβ Μπάνον έχει ισχυρή χρηματοδότηση και στο παρελθόν σε συνεργασία με την Cambridge Analytica που είναι «big data» εταιρεία, έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε το 2016 να επικρατήσει το Brexit στο δημοψήφισμα στη Βρετανία

Αντιπρόεδρος της Cambridge Analytica είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Μερσερ , ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στο Brexit όσο και στη μετέπειτα οργάνωση ισχυρών ακροδεξιών ομάδων στην Ευρώπη.

Αυτοί θα κοντράρουν το ίδρυμα του Τζόρτζ Σόρος; Οψόμεθα.

Μερικές διευκρινήσεις αντί επιλόγου

1- Να θυμίσουμε τι σημαίνει εθνικιστής.

Ένας εθνικιστής δεν θέλει να αφανίσει όλους τους άλλους λαούς, όπως έχει προωθηθεί από την προπαγάνδα της αριστερόστροφης Νέας Τάξης.

Αυτή είναι η έννοια του σοβινιστή, την οποία έχουν εξαφανίσει και αντικαταστήσει απόλυτα ύπουλα και μεθοδευμένα με αυτή του εθνικιστή, ώστε όλοι να νομίζουν πως ο εθνικισμός είναι κάτι το κακό και το ρατσιστικό. Αντιθέτως, ο εθνικιστής χωρίς να θέλει το κακό των άλλων εθνών, κοιτάει πρώτα το δικό του έθνος και τα συμφέροντά του.

Αυτό κάνουν όλοι οι ηγέτες της Εθνικής Δεξιάς ανά τον κόσμο και αυτό τρομάζει τους ιδεολογικά προσκείμενους στην αριστερόστροφη Νέα Τάξη.
Το αντίθετο του εθνικισμού, είναι η παγκοσμιοποιήση και ο ιμπεριαλισμός και όχι ο πατριωτισμός όπως προπαγανδίζεται, αφού όπως προείπαμε εθνικιστής και πατριώτης είναι όροι ταυτόσημοι.

Επομένως, τα λεγόμενα «ακροδεξιά» κόμματα, δεν είναι ακροδεξιά όπως πραπαγανδίζουν οι αριστεροί αλλά απλά δεξιά. Απλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει τι θα πει δεξιά και όπως διαπιστώθηκε δεν ήξερε τι θα πει ούτε αριστερά. Δυστυχώς μερικοί ακόμη να το καταλάβουν.

Ακούστε το παρακάτω απόσπασμα από εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου και ξεκαθαρίστε τα στο μυαλό σας.


2- Μπορεί η Χρυσή Αυγή να παίξει το ρόλο του δεξιού κόμματος στην Ελλάδα;

Δύσκολα. Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή με τις ενέργειες της στηρίζει την Αριστερά (τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή). Δηλώνει Εθνικο-σοσιαλιστικό κόμμα, δηλαδή πατριώτες κομμουνιστές. Από τη φύση της δεν μπορεί να παίξει το ρόλο ενός δεξιού κόμματος τη στιγμή που δηλώνει σοσιαλιστικό, δηλαδή κομμουνιστικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή έκανε μεγάλη ζημιά, καθώς οικειοποιήθηκε τα σύμβολα του Ελληνισμού αλλά και τις λέξεις εθνικιστής και πατριώτης και τα αμαύρωσε δίνοντας τους την έννοια του σωβινισμού.

3- Τι είναι το καλύτερο για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή;

Το καλύτερο, για τη χώρα μας, είναι να επιλέξουμε ο,τι πιο κοντά στη Δεξιά υπάρχει που να είναι κάποιο μεγάλο κόμμα ώστε να μπορεί να κοντράρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή είναι, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η ΝΔ. Αργότερα, σε μερικά χρόνια, ίσως υπάρξει ένα ακόμη πιο δεξιό κόμμα και το προτιμήσουμε ή ίσως η ΝΔ εξελιχθεί σε πραγματικό δεξιό κόμμα. Αυτά είναι σενάρια. Εμείς βλέπουμε το τώρα, και στο τώρα υπάρχει το εξής δίλημμα: Ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Θα σας ενημερώνουμε για εξελίξεις επί του θέματος.

(φώτο: Pexels)