• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανήσυχη η Γαλλία καλεί Ρωσία και Ουκρανία να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Ανήσυχη η Γαλλία καλεί Ρωσία και Ουκρανία να δείξουν αυτοσυγκράτηση

«Καλούμε τη Μόσχα και το Κίεβο να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

 

Βαθιά ανήσυχη για την κατάσταση στο στενό του Κερτς δήλωσε η Γαλλία, η οποία κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να αποφύγουν την κλιμάκωση.

«Η Γαλλία είναι βαθιά ανήσυχη σχετική με το σοβαρό θαλάσσιο περιστατικό, το οποίο συνέβη την Κυριακή μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο στενό του Κερτς» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το Sputniknews.

Και πρόσθεσε: «Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ρωσία δεν έχει δικαιολογία για μία τέτοια άσκηση δύναμης. Η Ρωσία θα πρέπει να απελευθερώσει τους Ουκρανούς ναύτες και να επιστρέψει τα πλοία».

«Καλούμε τη Μόσχα και το Κίεβο να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση» κατέληξε το γαλλικό υπουργείο.

Την Κυριακή, τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού εισήλθαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα, στο στενό του Κερτς, ανατολικά της Κριμαίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ασφαλείας FSB, τα ουκρανικά πλοία αγνόησαν τις ρωσικές προειδοποιήσεις και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας το περιστατικό, υπογράμμισε ότι η ρωσική ακτοφυλακή ενέργησε στη βάση του διεθνούς και εγχώριου δίκαιου.