Αναβρασμός επικρατεί στο Λονδίνο – Τι είπε η Μέι για το Brexit

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, στο δημοψήφισμα του 2016 με το ερώτημα αν επιθυμούν να μείνουν στην ΕΕ ή όχι, απάντησαν ότι θέλουν να φύγουν (από την ΕΕ). Το 51.9%, δήλωσε την πρόθεση του η Βρετανία να φύγει από την ΕΕ, ενώ το 48.1% να μείνει.

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού της χώρας, Τερέζα Μέι

Βρισκόμαστε κοντά στο να επιτύχουμε τη συντεταγμένη αποχώρηση η οποία αποτελεί τη βάση ουσιαστικά για την οικοδόμηση μελλοντικής στενής εταιρικής σχέσης.

Καμιά από τις δύο πλευρές (εννοεί την ΕΕ και την Μεγάλη Βρετανία), δεν μπορεί να απαιτεί κάτι απαράδεκτο από την άλλη, όπως το να υπάρχουν εξωτερικά σύνορα και τελωνεία που θα χωρίζουν τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τα Σύνορα και τα τελωνεία

Η Μέι προσπάθησε να εξηγήσει, τι θα συμβεί με τα σύνορα και με την κίνηση των αγαθών.

Για να αποφύγουμε τα…σκληρά σύνορα χρειαζόμαστε κίνηση αγαθών χωρίς τριβές. Αυτό δεν είναι το ίδιο με συμμετοχή στην Ενιαία Αγορά εν μέρει: Οι βρετανικές εταιρείες δεν θα απολαύουν των ίδιων νομικών δικαιωμάτων.

Οι Βρετανοί θέλουν να υπάρχουν ελεύθερες συναλλαγές αγαθών, με την ΕΕ (εμπόριο). Όπως είναι λογικό, οι Άγγλοι θέλουν να υπάρχει ένα Brexit, κατά το δυνατόν πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις.

Τι θέλει η Μέι

Φιλικό για τις επιχειρήσεις διακανονισμό για τα τελωνεία, θα επέτρεπαν να μην υπάρχει ανάγκη για τελωνεία και ελέγχους στα σύνορά μας , είπε η Τερέζα Μέι. Αυτή η διευθέτηση θα προστατεύσει επίσης τις αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν ενωθεί στις δύο πλευρές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu