• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανατροπή στην Γερμανία: «Τρέχει» να προλάβει η Μέρκελ για να «σώσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατροπή στην Γερμανία: «Τρέχει» να προλάβει η Μέρκελ για να «σώσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτικός «σεισμός» στο Βερολίνο...

 «Ασυγχώρητη πράξη»!

Έτσι χαρακτήρισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την στάση των χριστιανοδημοκρατών βουλευτών στην βουλή της Θουριγγίας, οι οποίο εξέλεξαν μαζί με τους εθνικοφιλελεύθερους  βουλευτές του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) τον πολιτικό των Φιλελευθέρων (FDP) Τόμας Κέμεριχ πρωθυπουργό του κρατιδίου.

 Οι Χριστιανοδημοκράτες του κρατιδίου «παραβίασαν τη βασική πεποίθηση» τόσο την δική της όσο και ολόκληρου του κόμματος ότι δεν θα πρέπει να κερδίζονται πλειοψηφίες με τη βοήθεια του AfD δήλωσε η καγκελάριος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Βλέπουμε λοιπόν πως σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου κάποια δεξιά μικρά κόμματα χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος, το μικρό δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» ήρθε σε συνεννόηση με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα «CDU», απέναντι στο αριστερόστροφο «στρατόπεδο» της Ομοσπονδίας, με την πρώτη συνεργασία να είναι γεγονός.

Η ανατροπή αυτή, δεν άρεσε καθόλου στην αριστερόστροφη Καγκελάριο, η οποία γνωρίζει πως, σε περίπτωση που επικρατήσει η Εθνική Δεξιά στην Γερμανία, την ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, τότε κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα στον δρόμο για την παγκοσμιοποίηση και την δημιουργία μονοπολικού παγκόσμιου κράτους.

Ως εκ τούτου, η Μέρκελ ζητά να διεξαχθούν στη Θουριγγία επαναληπτικές εκλογές, ενώ χαιρέτησε την απόφαση των κυβερνητικών κομμάτων στο Βερολίνο για σύσκεψη σε επίπεδο ηγεσιών το Σάββατο προκειμένου να συζητηθεί το όλο ζήτημα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί φυσικά με πρωτοβουλία των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι βλέπουν την Δεξιά να δυναμώνει. Όπως διευκρίνισε ο συνπρόεδρος του SPD Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο κυβερνητικός συνασπισμός με τους Χριστιανοδημοκράτες δεν μπορεί να συνεχιστεί «αν δεν ξεκαθαρίσει το πρόβλημα».

Πολύ σημαντικό το ζήτημα που προέκυψε και μένει να δούμε αν η Καγκελάριος της Bundesrepublik θα καταφέρει να ανατρέψει την ανατροπή που είδε μέσα στο ίδιο της το κόμμα.

ΦΩΤΟ UNSPLASH

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •