• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανατροπή με τους δύο ηλικιωμένους που δραπέτευσαν για να παρακολουθήσουν μέταλ φεστιβάλ

Ανατροπή με τους δύο ηλικιωμένους που δραπέτευσαν για να παρακολουθήσουν μέταλ φεστιβάλ

Ένα χαμόγελο ευχαρίστησης είχε καρφιτσωθεί στα πρόσωπα όσων διάβασαν την είδηση ότι δύο ηλικιωμένοι στη Γερμανία, δραπέτευσαν από οίκο ευγηρίας για να παρακολουθήσουν το heavy metal φεστιβάλ, Wacken Open Air.

 

Η είδηση ότι η αγάπη για τη μουσική δεν κοιτά ηλικίες έγινε πολύ γρήγορα viral καθώς πολλά Μέσα σε Ελλάδα και Ευρώπη αμέσως πόσταραν το «ταξίδι» των δύο ανδρών προς τη σκληρή μουσική. Η αλήθεια ωστόσο απέχει κάπως από όσα είχε μεταδώσει αρχικά η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το Αssociated Press, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτερ Μπρεντ έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας ήταν 58 και 59 ετών και είχαν δραπετεύσει από κλινική ψυχικών νοσημάτων με σκοπό να διασκεδάσουν στην πόλη Wacken, κοντά στο επώνυμο φεστιβάλ.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σύμφωνα με το AP «αβοήθητοι, μεθυσμένοι και αποπροσανατολισμένοι» να περιμένουν σε κεντρική στάση το λεωφορείο. Από εκεί τους παρέλαβε η αστυνομία κει τους μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες σε τοπικό κέντρο υγείας.

Αργότερα το πρωί οι 2 άνδρες έφυγαν με ταξί που έστειλε η κλινική, η οποία απείχε περίπου 30 χλμ. από το σημείο.