με αφορμή τον θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην αμερικανική επιχείρηση που διατάχθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να διαπράξει το Ιράν ένα λάθος και να πάρει την απόφαση να επιτεθεί σε ορισμένες δυνάμεις μας, στους στρατιώτες μας στο Ιράκ ή στη βορειοανατολική Συρία», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Το Ιράν θα διέπραττε σοβαρό λάθος αν το έκανε αυτό αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, ο ταξίαρχος Χοσεΐν Ντεγάν, σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι η απάντηση του Ιράν στον φόνο του Σουλεϊμανί «θα είναι σίγουρα στρατιωτική και εναντίον στρατιωτικών θέσεων».
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, ο Πομπέο είπε ότι η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται «για κάθε είδους απάντηση».
Αναφέρθηκε στην προαναγγελθείσα αποστολή άλλων 3.000-3.500 στρατιωτών στην περιοχή προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των αμερικανικών θέσεων, καθώς και στις προετοιμασίες που γίνονται για την κυβερνοασφάλεια.
Ο Πομπέο ρωτήθηκε επίσης για την απόφαση που έλαβε κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το ιρακινό κοινοβουλίου, με την οποία ζητά τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ.
Απάντησε ότι ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει παραιτηθεί και ότι αντιμετώπιζε «τεράστιες απειλές εκ μέρους» της ιρανικής ηγεσίας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Ιρακινοί θέλουν να παραμείνουν εκεί οι Αμερικανοί για να συνεχίσουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε την Αμερική», πρόσθεσε.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μουσική στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Από την αρχαία Ελλάδα στα πέρατα της Οικουμένης
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη
- Νέα επιτυχία των Ρώσων! Τι κατάφερε μια ομάδα στρατιωτών
- H Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ στο Hot 100 του Billboard με το «The Life Of A Showgirl»
- O Κιάνου Ριβς για την Νταϊάν Κίτον: «H απόλυτη επαγγελματίας» – «Ήταν πολύ καλή μαζί μου»
- Σδούκου: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι σύμβολο ενότητας, όχι πεδίο αντιπαράθεσης
- H Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ποζάρει ως “Μαύρος Κύκνος” – Η εντυπωσιακή εμφάνιση με τα τεράστια φτερά
- Επένδυση-«μαμούθ» σε κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης