Αμερικανοί πεζοναύτες στην Βενεζουέλα; Ποιος το είπε

Είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μαδούρο, αφού τους δύο άνδρες (τους ) χωρίζει ιδεολογική άβυσσος.

Ο Δεξιός Τραμπ και ο Κομμουνιστής Μαδούρο, είναι απίθανο ότι θα «τα βρουν». Σίγουρα θα θυμάστε τι έγινε πριν από μερικές ημέρες. Όταν ένα αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας, προσέγγισε αμερικανικό αεροσκάφος. Αυτό το περιστατικό ήταν επικίνδυνο και εξόργισε την αμερικανική πλευρά.

Ένα νέο όμως έρχεται από την Βενεζουέλα, το οποίο δεν είναι ευχάριστο. Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, ο οποίος ακολουθεί τις εντολές του Μαδούρο στην ουσία, δήλωσε ότι είναι πιθανό Αμερικανοί πεζοναύτες να εισέλθουν στην Βενεζουέλα.

«Είμαστε ολιγάριθμοι, μια μικρή χώρα, είμαστε πολύ ταπεινοί, και για αυτό είναι πιθανό Αμερικανοί Πεζοναύτες να εισέλθουν. Είναι πιθανό ότι θα εισέλθουν», είπε ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, έχει αυτοανακηρυχτεί πρόεδρος της χώρας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της τον έχουν αναγνωρίσει.

Υπάρχουν πολλά και μεγάλα αγκάθια μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολεμικές συνέπειες. Γιατί όμως ο Μαδούρο φοβάται ότι οι Αμερικανοί θα εισβάλουν στην χώρα του;

Photo:pexels