Αμερικανικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι η τρομοκρατική επίθεση θα γίνονταν συγκεκριμένα στο Crocus»

Η εφημερίδα Washington Post και εν συνεχεία η εφημερίδα New York Times σε άρθρα τους στα οποία επικαλούνται πηγές σε αμερικανικούς κυβερνητικούς κύκλους,

ισχυρίζονται ότι στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών προς την Μόσχα για την ετοιμαζόμενη επίθεση, αναφερόταν ότι η επίθεση θα γινόταν συγκεκριμένα στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall.

Οι πηγές δήλωσαν στην Washington Post συγκεκριμένα ότι η πληροφορία διαβιβάστηκε στην ρωσική πλευρά στις 6 Μαρτίου. Την επομένη, 7 Μαρτίου, η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα προειδοποιούσε τους πολίτες της για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ως πιθανούς στόχους χώρους «συναυλιών».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι πηγές και εμπειρογνώμονες στην Washington Post, σπανίως διαβιβάζουν λεπτομέρειες για προετοιμαζόμενες επιθέσεις, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στο να αποκαλυφθούν οι πηγές και οι μέθοδοι συγκέντρωσης κατασκοπευτικών πληροφοριών

Εκτός από την Washington Post και η εφημερίδα New York Times, γράφει επικαλούμενη δικές της πηγές, αναφέρει ότι η CIA ενημέρωσε την Ρωσία για την απειλή επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall εκ μέρους του «Ισλαμικού Κράτους».

«Η προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Ρωσία πριν από την τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας ήταν πολύ συγκεκριμένη- σύμφωνα με τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, το Crocus City Hall ήταν πιθανός στόχος του ‘Ισλαμικού Κράτους’» , αναφέρεται στο άρθρο.

Η προειδοποίηση υποδείκνυε την σωστή τοποθεσία, αλλά η χρονική στιγμή δεν ήταν ακριβής, και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η επίθεση θα μπορούσε να γίνει σε διάστημα μερικών ημερών, γράφουν οι New York Times.

(απεμπε – απεμπε-EPA-RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί