Αμερικανικά μέσα: Η Κίνα με το κατασκοπευτικό της μπαλόνι μπόρεσε να συλλέξει ευαίσθητες πληροφορίες

Ένα κινεζικό αερόστατο που πέταξε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες από πολλούς περιορισμένους στρατιωτικούς χώρους, ανέφερε το NBC News, επικαλούμενο πηγές.


Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα κινεζικό αερόστατο πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το οποίο προηγουμένως είχε διασχίσει ολόκληρο το χερσαίο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μετεωρολογικό αερόστατο, αρνούμενο τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία.

«Ένα κινεζικό αναγνωριστικό αερόστατο που πέταξε στις ΗΠΑ μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες από πολλές αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες με περιορισμένη πρόσβαση, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να το αποτρέψει», αναφέρει η ιστοσελίδα του καναλιού.


Σύμφωνα με πηγές του καναλιού, η Κίνα θα μπορούσε να ελέγξει το μπαλόνι έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να πετάξει πάνω από πολλά αντικείμενα και να μεταδώσει τις πληροφορίες που συλλέγονται στο Πεκίνο σε πραγματικό χρόνο.


«Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Κίνα ήταν κυρίως από ηλεκτρονικά σήματα που μπορούσαν να ληφθούν από οπλικά συστήματα ή να περιλαμβάνουν επικοινωνίες από το προσωπικό της βάσης, όχι από εικόνες», ανέφερε το κανάλι.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί