Αλληλοκατηγορούνται Συρία-Ισραήλ για χτυπήματα στη Χομς

Η Δαμασκός απέδωσε στο Ισραήλ την επιδρομή κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Τ4 και αναφέρει ότι έπληξε ένα αεροπλάνο, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν την αεροπορική βάση T4 στην επαρχία Χομς σε επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται στρατιωτική πηγή.

«Τα συστήματα αεράμυνάς μας απέκρουσαν ισραηλινή επίθεση και κατέρριψαν αριθμό πυραύλων που στόχευαν το αεροδρόμιο Τ4», σύμφωνα με τη δήλωση της στρατιωτικής πηγής.

#Homs : Syrian air defense responding to an attack on T4 airbase pic.twitter.com/49bm62UDUC

— maytham (@maytham956) July 8, 2018
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας έπληξε ένα από τα «αεροπλάνα που πραγματοποίησαν την επίθεση και ανάγκασε τα υπόλοιπα να εγκαταλείψουν» τον εναέριο χώρο της Συρίας, πρόσθεσε.

«Το αεροδρόμιο T4 και τα περίχωρά του κοντά στην Παλμύρα, εντός της επαρχίας Χομς, ήταν ο στόχος βομβαρδισμού με πυραύλους», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Διευκρίνισε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε «Ιιρανούς μαχητές στο αεροδρόμιο» και έκανε λόγο για νεκρούς μεταξύ των μαχητών αυτών και άλλων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων χωρίς να δώσει απολογισμό.

Εκτός από τον συριακό στρατό, ιρανοί μαχητές και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου βρίσκονται στην αεροπορική βάση T4, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Στις 9 Απριλίου, πύραυλοι είχαν ριφθεί εναντίον της βάσης T4 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έως 14 μαχητές, από τους οποίους επτά Ιρανοί. Το Ιράν, η Συρία και η Ρωσία είχαν κατηγορήσει το Ισραήλ για την επιδρομή.

«Δεν σχολιάζουμε τις πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε σχέση με τα πλήγματα κατά της βάσης Τ4.
Το Ισραήλ δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι δεν θα επιτρέψει ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Το Ισραήλ και η Συρία βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου. Το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 το μεγαλύτερο μέρος των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν, το οποίο προσάρτησε το 1981.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu