Όταν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε μία σαρκαστική ανάρτηση στον απόηχο της πτώσης της κυβέρνησης Ντράγκι στη γειτονική Ιταλία, ίσως ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συσσωρεύονταν κι άλλες πολιτικές κρίσεις στην Ευρώπη.
«Μετά τον Τζόνσον και τον Ντράγκι, ποιος έχει σειρά», ήταν η ερώτηση με νόημα του Ρώσου πρώην πρωθυπουργού το καλοκαίρι.
Ήδη από την προηγούμενη άνοιξη όταν η Δύση σύσσωμη πήρε ξανά και ξανά αυτοκτονικά οικονομικά μέτρα ΔΗΘΕΝ κατά της Ρωσίας, έχουν “πέσει” τουλάχιστον 5 κυβερνήσεις και ακόμα περισσότερες έχουν υποστεί τεράστια φθορά.
Χθες ακολούθησε η Σλοβακία, η κυβέρνηση της οποίας κατέρρευσε.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Σλοβακίας έπεσε μετά την ήττα της σε ψηφοφορία δυσπιστίας στο κοινοβούλιο, παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας Ελευθερία και Αλληλεγγύη (SaS) κατέθεσε την πρόταση με αφορμή την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού.
Υπέρ ψήφισαν 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο των 150 εδρών.
Ήδη στην…μισοακυβέρνητη πλέον χώρα, η συζήτηση για πρόωρες εκλογές έχει φουντώσει για τα καλά.
(pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Αυτά θα ισχύουν σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη
- ΓΕΣ: Συνεκπαίδευση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Κακλαμάνης: Μέχρι μέσα Νοεμβρίου ο «κόφτης ομιλιών» στη Βουλή
- Γαλλία: Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
- Κολομβία: Αξιωματούχος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι η απόφαση για τους δασμούς ανήκει στον Τραμπ
- Εποχή σαρωτικών αλλαγών στον Παναθηναϊκό: Αλλάζει και τεχνικό διευθυντή μετά από προπονητή
- Η αλήθεια για τη «ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Λαβρόφ: Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει
- Γαλλία: Δεν αποκλείει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Μακρόν
- Νέες απειλές Τραμπ: Αν η Χαμάς παραβιάσει τη συμφωνία, το τέλος της θα είναι σφοδρό και ανελέητο