• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ακιντζί: Θα συζητήσουμε με ΟΗΕ και Αναστασιάδη τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου

Ακιντζί: Θα συζητήσουμε με ΟΗΕ και Αναστασιάδη τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου

«Τις επόμενες ημέρες μπορούν να ανοίξουν τα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι θα ήταν καλά αν λειτουργούσαν την ίδια μέρα, αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μπορούν να ανοίξουν πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει, είπε, το θέμα της ημερομηνίας διάνοιξης με τον ΟΗΕ και τον πρόεδρο Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας (κοντά στην Αμμόχωστο) μπορεί να ανοίξει.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι συζήτησε σήμερα το θέμα αυτό στην εβδομαδιαία συνάντηση που είχε με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν, τον οποίο ενημέρωσε και για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και το ίδιο θα πράξει και με τα υπόλοιπα «κοινοβουλευτικά» κόμματα.
Στη Δερύνεια, πρόσθεσε, γίνονται οι τελευταίες εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου ενώ σχολιάζοντας επικρίσεις πως υπάρχουν κάποια κωλύματα εκεί, διερωτήθηκε εάν υπάρχουν κωλύματα ή δικαιολογίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί καλά».

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι το θέμα των οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Απλίκι δεν ανέκυψε στη Νέα Υόρκη κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη διάνοιξή τους, όπως είχε εκφράσει την πολιτική της βούληση για το θέμα 3 χρόνια πριν.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι στο Απλίκι υπήρχε καθυστέρηση λόγω του δρόμου στην ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πιστεύω ότι χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες και τα δύο οδοφράγματα μπορούν να ανοίξουν με από κοινού συμφωνία, δήλωσε. «Από εμάς δεν θα υπάρξει εμπόδιο, εμείς αυτή μας τη θέληση (για διάνοιξη των οδοφραγμάτων) θα την διατηρήσουμε μέχρι τέλους και θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu