ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε αργά χθες (τοπική ώρα) με περηφάνια για μια «εξαιρετική» Αμερική στο Όρος Ράσμορ, χωρίς να κάνει λόγο για τα ανησυχητικά στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε στον εαυτό του, την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, μια βραδιά με πυροτεχνήματα και μια ομιλία σε πολύ σκληρό τόνο.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μίλησε υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν.
Τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Τραμπ μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα όπως «Τέσσερα ακόμα χρόνια».
«Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», δήλωσε ο Τραμπ.
Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα σύμβολα της Ιστορίας της χώρας και ενώ αγάλματα των στρατηγών της Συνομοσπονδίας αποκαθηλώνονται από διαδηλωτές , ο Τραμπ καταδίκασε «μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας». Αλλά «οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πρόκειται για σκότος, για τελετουργική ανθρωποθυσία»: Πρωτοφανές ξέσπασμα στις ΗΠΑ, video
- Ένα τραγικό συμπέρασμα για την Ουκρανία σύμφωνα με διεθνείς πολιτικούς κύκλους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ









