• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγριεύουν τα πράγματα στη Λευκορωσία – Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή για αυξημένη επιφυλακή στα σύνορα

Αγριεύουν τα πράγματα στη Λευκορωσία – Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή για αυξημένη επιφυλακή στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έδωσε σήμερα εντολή για ενισχυμένη επιφυλακή στα σύνορα προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος «μαχητών και όπλων».

Εντολή για αυξημένη επιφυλακή στα σύνορα ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος «μαχητών και όπλων» έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.


Παράλληλα, είπε στο Υπουργείο Άμυνας να παρακολουθεί την κίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

«Το υπουργείο Άμυνας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Πρέπει να παρακολουθούμε τις κινήσεις και τα σχέδιά τους» δήλωσε ο Λουκασένκο, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Νωρίτερα ο Λουκασένκο έκανε λόγο για χρηματοδότηση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από τη Δύση.

«Οι δυτικές χώρες ανακοινώνουν τη συλλογή κεφαλαίων και την αποστολή χρημάτων στη Λευκορωσία με εμφανή τρόπο. Το βλέπουμε αυτό» δήλωσε ο Λουκασένκο στο Λευκορωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η Δύση συνεχίζει να υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες, σημείωσε ο πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δεν μπορεί να παρακολουθεί όλα τα χρήματα που φτάνουν στη χώρα.

«Πολλά χρήματα έρχονται σε μετρητά. Αλλά γνωρίζουμε την κατάσταση και θα εστιάσουμε σε αυτό» δήλωσε ο Λουκασένκο.

(sputniknews – φωτο:screenshot)