Είχε προηγηθεί η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το Σάββατο, η οποία αναστάτωσε τις αγορές υπό τον φόβο μιας ευρύτερης κλιμάκωσης.
Επί του παρόντος, οι αγορές δεν αποτιμούν ως ιδιαίτερα πιθανή μια ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
Το πετρέλαιο ανέβηκε από τα 87 στα 90,6 δολάρια το πρωί και πλέον κινείται χαμηλότερα από την έναρξη της συνεδρίασης και συγκεκριμένα στα 86,54 δολάρια με πτώση 0,65%.
Επιπλέον, το φυσικό αέριο ανέβηκε από τα 32,2 στα 33,6 ευρώ μετά την επίθεση και αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται πτωτικά στα 31,75 δολάρια ανά μεγαβατώρα.
Ο χρυσός ανέβηκε από τα 2.380 στα 2.413 δολάρια όταν έγινε γνωστή η επίθεση και έκτοτε πέφτει, επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης της Παρασκευής.
Επίσης, ηρεμία επικρατεί και στην αγορά ομολόγων.
Τέλος, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με οριακές απώλειες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματεύται σε θετικό έδαφος, στις 1.384,15 μονάδες.
(iefimerida – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









