• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγοραστός: Η “Πολιτική Συνοχής”, άρρηκτα συνυφασμένη με την ίδια την επιβίωση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αγοραστός: Η “Πολιτική Συνοχής”, άρρηκτα συνυφασμένη με την ίδια την επιβίωση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης

'Αρρηκτα συνυφασμένη με την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

είναι η πολιτική Συνοχής «με χρήσιμα έργα που ωφελούν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών στην καθημερινότητά τους” , τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας( ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση της Εβδομάδας των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

«Είναι πολιτική που έρχεται από το παρελθόν αλλά ανήκει στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός , ο οποίος -στο περιθώριο της συνάντησης- είχε τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ InvestEU. Στο θέμα αυτό, ο κ. Αγοραστός είναι εισηγητής (Rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών.

Επίσης ο κ. Αγοραστός είχε συνάντηση και με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου, την οποία ενημέρωσε για τον απόηχο της τελετής εγκαινίων του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου σε επίπεδο ΕΕ, της επανασύστασης της λίμνης Κάρλας, την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλία.