• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Αγωνία για τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη – Ο Έλον Μασκ στέλνει βοήθεια (Βίντεο)

Αγωνία για τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη – Ο Έλον Μασκ στέλνει βοήθεια (Βίντεο)

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο el,

δραματική αλλαγή των δεδομένων σημειώνεται εντός του σπηλαίου όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα 12 αγόρια μαζί  με τον νεαρό προπονητή τους.

Το επίπεδο του οξυγόνου έχει πέσει στο 15% από 21% που είναι το φυσιολογικό, ενώ ο θάνατος ενός Ταϊλανδού δύτη από ασφυξία αναγκάζει τις αρχές να προειδοποιούν πλέον ότι ο χρόνος που απομένει για τη διάσωση είναι «περιορισμένος.

Η ανακοίνωση των αρχών

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή μέσα στο σπήλαιο για ένα διάστημα, όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Έχουμε περιορισμένο χρόνο. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε προκειμένου να είναι όλες οι συνθήκες πρόσφορες, διότι οι περιστάσεις μας πιέζουν».

Γιατί δεν μπορούν οι διασώστες να βγάλουν έξω από το σπήλαιο τα παιδιά

Οι διασώστες και τα ειδικά συνεργεία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν να ελευθερώσουν τα παιδιά προτού βρέξει και το σπήλαιο πλημμυρίσει εκ νέου.Για αυτό λοιπόν αδειάζουν με ειδικούς σωλήνες το σπήλαιο από τα νερά. Αρχικά υπήρχε η αισιοδοξία ότι ίσως τα παιδιά καταφέρουν να βγουν σχεδόν περπατώντας, χωρίς καταδυτικές στολές, δεδομένου ότι κανένα δεν ξέρει κολύμπι αλλά αυτό μάλλον είναι δύσκολο να γίνει.

Βίντεο μέσα από το σπήλαιο:

Πως σχεδιάσει να βοηθήσει ο Έλον Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ, δήλωσε ότι θα στείλει ειδικούς μηχανικούς στην Ταϊλάνδη, ώστε να βοηθήσουν τις αρχές. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μασκ θα εκτός από προσωπικό, θα στείλει και «υλικά μέσα».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu