από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος της Αγκόλας μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, στις αρχές της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Από τη σφοδρή καταιγίδα, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και κράτησε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι, είπε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Εουτζένιο Λαμπορίνιου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λουάντα.
Οι πληγέντες ανέρχονται στις 12.000. Πολλές υποδομές και φυτείες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Συνολικά, καταστράφηκαν 378 σπίτια και 12 εκκλησίες ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τέσσερις γέφυρες και σε περισσότερες από 2.000 κατοικίες στις δώδεκα από τις 18 επαρχίες της Αγκόλας.
Σε πολλές περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.
Οι πλημμύρες αυτές έρχονται έπειτα από την «άνευ προηγουμένου ξηρασία» που βίωσε πέρσι η νότια Αγκόλα και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 30.000 ζώα εκτροφής.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Κύρια Θέματα

















