Αγγλία: Η Τερέζα Μέι πιστεύει ότι, θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας, για πολύ καιρό

Η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να παραμείνει στην πρωθυπουργία «για πολύ καιρό» και καλεί τους Τόρις να ενωθούν και να υποστηρίξουν το σχέδιό της για το Brexit.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC από το Μπέρμιγχαμ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος απαντώντας στην ερώτηση εάν περιμένει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας και του κόμματός της.

Σε άλλη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο του LBC δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έδειξε «άλλο από σεβασμό» και θεωρεί ότι και στην Βρετανία αρμόζει το αντίστοιχο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξήγησε ότι το Λονδίνο έχει κάνει τις διευθετήσεις που θα διασφαλίσουν την διαχείριση της κατάστασης εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτύχουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το διαζύγιο.

Αναφερόμενη στο ακανθώδες θέμα των ιρλανδικών συνόρων, η Μέι δήλωσε στο BBC ότι ετοιμάζεται να κάνει μία νέα πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την άρση του αδιεξόδου.

«Θα προωθήσουμε αυτές τις προτάσεις. Μπορώ να εξηγήσω γιατί προωθούμε τις δικές μας προτάσεις; Διότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι αποδεκτό από εμάς», είπε. «Διότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατηρεί την Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση και διασφαλίζει στην πράξη ότι θα υπάρχει ένα τελωνειακό σύνορο στην θάλασσα της Ιρλανδίας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu