Ιταλία-Γαλλία: Τα στελέχη των «Πέντε Αστέρων» συναντούν τα «κίτρινα γιλέκα»

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και το στέλεχος του κινήματος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι.


Το γραφείο τύπο του Ντι Μάιο τόνισε ότι «είναι πολλές οι θέσεις και οι κοινές αξίες που θέτουν στο επίκεντρο των αγώνων τους πολίτες, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία και το περιβάλλον».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού» και ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες θα οργανωθεί μια νέα συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα».

«Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις ‘Αλπεις», έγραψε ο Ντι Μάιο στο διαδίκτυο. Τα ιταλικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι στην σημερινή συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια συμμετείχε και ο Κριστόφ Σαλενσόν, μια από τις ηγετικές μορφές των κίτρινων γιλέκων, που έχει κάνει αναφορά και σε ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου».

Κάτι που αναμένεται να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στην Ιταλία, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια έχουν πάντα υπογραμμίσει ότι αποκηρύττουν την χρήση οποιαδήποτε μορφή βίας στην πολιτική και στην κοινωνία.

(φώτο: Eurokinissi)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...