Κορωνοϊός και Μαύρη Θάλασσα! Οι ραγδαίες εξελίξεις που κανείς δεν βλέπει, ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ με τους Ρώσους, vid

Κινητικότητα που δεν προβάλλεται...

Τα δύο μέτωπα ετοιμάζονται είτε για την παγκόσμια συγκυβέρνηση είτε για την σύγκρουση σε περίπτωση που δεν υπάρξει σημείο συνεννόησης, ειδικά την ώρα που το ΝΑΤΟ προκαλεί μέσα στην Μαύρη Θάλασσα την «οργή» της «Αρκούδας, η οποία έτριξε τα δόντια και στους Ολλανδούς..

Στην Ανατολή, ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός, πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως η Ρωσία και τα κράτη μέλη του Συνδέσμου Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN – Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση εκτεταμένου εμβολιασμού.

Η δήλωση έγινε σε στρογγυλή τράπεζα στο πλαίσιο συζήτησης με κόμματα των χωρών του ASEAN την Τρίτη. Αυτή η εκστρατεία περιλαμβάνει επίσης “τις δυνατότητες που προσφέρει το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας”, εξήγησε ο Μεντβέντεφ. “Έχει αποδείξει την αξιοπιστία και την ασφάλειά του”, τόνισε.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΚΙΝΑ

Παράλληλα, η Μόσχα φροντίζει να συσφίξει τις σχέσεις της με το Πεκίνο ενδυναμώνοντας τα «στρατόπεδο» της Ανατολής.

Ειδικότερα, Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν την Δευτέρα να επεκτείνουν την Συνθήκη Καλής Γειτονίας και Φιλικής Συνεργασίας εν μέσω της 20ης επετείου του συμφώνου.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσαν κοινή δήλωση, ανακοινώνοντας επίσημα την παράταση της συνθήκης.

«Καθώς ο κόσμος εισέρχεται σε μια περίοδο δύσκολων αλλαγών και καθώς η ανθρώπινη ανάπτυξη αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, η στενή συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας έδωσε θετική ενέργεια στη διεθνή κοινότητα και έθεσε ένα παράδειγμα ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων», είπε ο Σι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ).

Είπε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να ενισχύσει τις ανταλλαγές με το ΚΚΚ και επιθυμεί ότι, υπό την ηγεσία του ΚΚΚ, η Κίνα θα κάνει νέα επιτεύγματα στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη και θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις.

Σε σχέση με την συνθήκη, ο Πούτιν είπε ότι οι αρχές και τα πνεύματα που καθορίζονται στο σύμφωνο έχουν διαδραματίσει σημαντικό και μοναδικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ομαλή ανάπτυξη των δεσμών Ρωσίας-Κίνας.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στην Δύση, το ΝΑΤΟ κάνει επίδειξη δύναμης με την άσκηση Sea Breeze του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε την Δευτέρα 28 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για την πιο μαζική διοργάνωση αυτής της άσκησης. Θα λάβουν μέρος δυνάμεις 30 χωρών από έξι ηπείρους θα κινητοποιηθούν συνολικά 5000 άνθρωποι, 32 πλοία, 40 αεροσκάφη και 18 ομάδες ειδικών αποστολών και υποβρύχιων καταστροφών.

Τον πολιτικό τόνο τον δίνει η ίδια η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για την έναρξη της άσκησης: «Μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, το ΝΑΤΟ αύξησε την παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, που επεκτείνονται στα χωρικά της ύδατα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη και παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και καταγγέλλει την προσωρινή κατοχή της».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς για μία ναυτική άσκηση αλλά για προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα προς την Μόσχα και να κατοχυρωθεί ότι το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να βρίσκεται διαρκώς όσο πιο κοντά γίνεται στα ρωσικά σύνορα, καθώς χαρακτηρίζεται ως παράνομη η επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία.

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ΄ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν ένα ολλανδικό πολεμικό πλοίο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολλανδικού Υπουργείου Αμύνης, λίγες μέρες μετά το περιστατικό με βρετανικό αντιτορπιλικό στην ίδια περιοχή. 

Tο ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικά μαχητικά, εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους, παρενόχλησαν το ολλανδικό πολεμικό πλοίο, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και σε παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας του.

Σύμφωνα με το ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας, «τα ρωσικά μαχητικά προκάλεσαν μια επικίνδυνη κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο HNLMS Evertsen. Τα μαχητικά πέταξαν επικίνδυνα χαμηλά, προσπαθώντας να εκφοβίσουν το πλήρωμα. Το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι σήκωσε μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη για να παρεμποδίσουν μια ολλανδική φρεγάτα να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο στρατός διαβεβαίωσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν σε ασφαλή απόσταση από τη φρεγάτα Evertsen.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το σοβαρό επεισόδιο όταν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender μπήκε στα χωρικά ύδατα της Κριμαίας όπου υποδέχτηκαν πλοία του ρωσικού ναυτικού που έριξαν προειδοποιητικά πυρά και αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας που έριξαν προειδοποιητικά βόμβες στη διαδρομή του.

Όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα του πλανήτη; Τελικά τι θα επικρατήσει; Η συνεννόηση με αφορμή τον κορωνοϊό ή η σύγκρουση;;; Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αλλά τα ΜΜΕ ασχολούνται με το επιβάλλουν στους πολίτες το εμβόλιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί