Κοντά σε σημείο ρήξης υπερηφαίστειο κοντά στη Νάπολη!!! Νέος σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους… (video)

Στους δρόμους ανάστατοι βγήκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι κάτοικοι στη Νάπολη της Ιταλίας μετά από σεισμική δόνηση που, αν και δεν ήταν ισχυρή, είχε εστιακό βάθος μόλις τριών χιλιομέτρων, ενώ τους υπενθύμισε ότι ζουν σε μια δυνητικά επικίνδυνη περιοχή.


Ο σεισμός με ένταση 4 βαθμών Ρίχτερ καταγράφηκε στις 22:08 (ώρα Ιταλίας, 23:08 στην Ελλάδα) στα Φλεγραία Πεδία, λίγο έξω από την Νάπολη.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής, ήταν μόλις τρία χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή στη Νάπολη, που απέχει λίγα χιλιόμετρα, όπου πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους. Δεν υπάρχουν τραυματίες, όμως καταγράφηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα καθώς συντρίμμια έπεσαν πάνω τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις στην περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων, η οποία είναι τόσο ηφαιστειογενής όσο και σεισμογενής. Την περασμένη Τετάρτη είχε συμβεί μάλιστα σεισμός 4,2 Ρίχτερ, ο μεγαλύτερος εδώ και 40 χρόνια στην περιοχή.

Τα Φλεγραία Πεδία, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι το μεγαλύτερο ενεργό υπερηφαίστειο στην Ευρώπη.. Όπως αναφέρεται για τελευταία φορά εξερράγη το 1538.

Το ηφαιστειακό πεδίο, που χαρακτηρίζεται «ανήσυχο», είναι υπό συνεχή παρακολούθηση, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είναι σε μια πολύ επικίνδυνη φάση και κοντά σε σημείο ρήξης. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει μια μεγάλη ρωγμή στο έδαφος από όπου θα ξεχυθούν αέρια, κάτι που θα εκτονώσει την πίεση.

Προειδοποιούν ακόμη ότι στο μέλλον μπορεί να δούμε και πιο ισχυρούς σεισμούς.

Εν τω μεταξύ κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η Πολιτική Προστασία απαντά με καθυστέρηση στα αιτήματα των κατοίκων.

Ο δε υπουργός Πολιτικής Προστασίας παραδέχτηκε ότι συντάσσονται σχέδια με τις αρχές στη Νάπολη για την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού σε περίπτωση ανάγκης. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στη γύρω περιοχή.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί